Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Miten tulla muslimiksi?

Tältä sivulta löydät oleellista tietoa islamista ja siitä miten tulla muslimiksi. Haluatko tietää miten ja missä voit tehdä virallisen uskontunnustuksen? Harkitsetko islamin hyväksymistä, mutta olet vielä epävarma etkä tiedä tarkalleen miten se tapahtuu? Seuraava teksti valaisee tietäsi ja osoittaa sinulle kuinka helppoa ja yksinkertaista on tulla muslimiksi. Lupaamme sinulle, että se tulee olemaan elämäsi paras päätös jota et tule katumaan.

Allah, ainoa todellinen Jumala, Ylhäisin, Mahtavin, Armollisin ja Viisain, loi tämän suurenmoisen ja monitahoisen universumin. Jos uskot Häneen, ymmärrät varmasti ettei Hän luonut tätä kaikkea turhaan. Varmasti kaiken tämän takana on suurempi tarkoitus. Voisiko elämällä olla parempaa ja täydellisempää tarkoitusta kuin yhden Jumalan palvominen? Katso ympärillesi! Maa, puut, tähdet, joet, aurinko ja kuu ovat kaikki perääntymättömästi alistuneet Luojalleen. Entäpä ihmiset? Eikö olekin totta, että jotkut ihmisistä ovat kiittämättömiä Luojalleen? Eikö ole surullista, että jotkut heistä palvovat vääriä jumalia yhden ainoan todellisen Jumalan ja Luojan sijaan?

Islam

Islam on elämäntapa, joka tarkoittaa alistumista taivaiden ja maan Luojalle. Usko yhteen Jumalaan ja Luojaan on islaminuskon perusta. Islam on sama sanoma, joka on annettu kaikille profeetoille, kuten Aatamille, Nooalle, Moosekselle, Aabrahamille, Jeesukselle ja Muhammadille (olkoon rauha ja siunaukset heidän yllään), joka on viimeinen lähettiläs profeettojen ketjussa. Heistä jokainen toi saman sanoman Jumalalta: ”Palvokaa vain Jumalaa ja lakatkaa palvomasta mitään muuta Hänen rinnallaan kuten patsaita, luonnonilmiöitä, enkeleitä, ihmisiä, ideologioita tms.” Vain Jumala on palvonnan arvoinen, sillä Hän loi maailmankaikkeuden, kuulee rukoukset ja palkitsee uskovaiset mahtavalla paratiisilla. Tämä on selkeä ja yksinkertainen sanoma. Ei moniselitteisyyttä, ei hämäryyttä; Yksi Jumala, yksi uskonto, yksi viesti.

Haluamme lyhyesti valaista aihetta kertomalla sinulle muutaman tärkeän asian. Luettuasi ne, voit ottaa meihin yhteyttä, mikäli kiinnostuit ja haluat tietää aiheesta enemmän.

  • Islam on selkeä ja ymmärrettävä uskonto. jokaisella ihmisellä on suora yhteys Jumalaan; välikäsiä ei tarvita. Muslimit käyttävät tätä kaikille ihmisille suotua yhteyttä jokapäiväisissä rukouksissaan. Ihminen saavuttaa läheisyyden Jumalaan ja pääsee paratiisiin hyvien tekojensa kautta. Viime kädessä kuitenkin ihminen astuu paratiisiin vain Jumalan armosta, ei hänen tekojensa ansiosta. Jumalan anteeksiannosta ei päätä kukaan muu kuin Hän yksin.
  • Pyhä kirjamme Koraani on säilynyt alkuperäisessä arabiankielisessä muodossaan, sanasta sanaan muuttumattomana siitä saakka, kun se ilmoitettiin yli 1400 vuotta sitten. Jumala puhuttelee Koraanissa niitä, jotka epäilevät sen totuutta, haastamalla heidät tuottamaan edes yhden Koraanin kappaleen kaltaisen tekstin. Tähän päivään saakka kukaan ei ole pystynyt vastaamaan tähän haasteeseen. Koraani ei ole ristiriidassa tieteen ja todellisuuden kanssa ja se soveltuu täydellisesti jokaiseen ajanjaksoon, ajasta ja paikasta riippumatta. Se sisältää monia tieteellisiä faktoja, joita oli mahdoton ymmärtää 1400 vuotta sitten. Useat Koraanin tiedettä käsittelevät jakeet ovat osoittautuneet paikkaansapitäviksi ja niiden merkitys on ymmärretty vasta hiljattain nykytieteen kehityksen ansiosta.
  • Profeetta Muhammad (rauha hänelle ja kaikille Jumalan profeetoille) lähetettiin koko ihmiskunnalle. Aikaisemmat pyhät kirjoitukset antoivat ilosanoman hänen tulemisestaan. Hänen elämänkertansa ja opetuksensa ovat säilyneet aidoiksi todistettujen lähteiden muodossa, tuhansiin kirjoihin kirjattuna.
  • Islam opettaa meitä tekemään hyvää, harjoittamaan oikeudenmukaisuutta ja olemaan armollisia. Se kutsuu meitä kohtelemaan hyvin vanhempiamme, sukulaisia, naapureita ja kaikkia ihmisiä. Se takaa hurskaille onnen sekä tässä että seuraavassa elämässä.
  • Islam kieltää rasismin. Kaikki ihmiset ovat viime kädessä tasavertaisia. Ihminen saavuttaa korkeamman aseman Jumalan edessä vain hurskauden ja jumalanpelon kautta.
  • Islam kieltää kaikki pahat teot kuten murhan, aviorikoksen, varastamisen, päihtymisen, valehtelemisen, noituuden ja viattomien tappamisen.

Miten voin tulla muslimiksi?

Jos uskot, että on vain yksi Jumala, jota tulee palvoa ja että millään tai kenelläkään ei ole oikeutta tulla palvotuksi paitsi Hänellä ja uskot, että Muhammad (olkoon rauha ja siunaukset hänen yllään) oli profeetta, joka toi saman sanoman kuin kaikki muutkin profeetat ennen häntä, olet uskoltasi muslimi.

Älä epäröi

Tämä on nöyrä kutsu sinulle. Väisty monijumalaisuuden kauheiden seurauksien tieltä ja astu monoteismin kauneuteen. Löydä sisäinen rauha. Astu paratiisiin kuolemasi jälkeen ja pelasta itsesi helvetin tulelta palvomalla yksin Jumalaa ja uskomalla Allahin viimeiseen lähettilääseen Muhammadiin (rauha hänelle). Hänet lähetettiin tuomaan kattava viesti, joka on säilynyt tähän päivään saakka. Se pitää sisällään yksityiskohtaiset ohjeet täydellisen elämän elämiseksi nyt ja kuoleman jälkeen. Lue ja ymmärrä tämän viestin tarkoitus, äläkä anna välinpitämättömyyden johtaa elämääsi. Pyri löytämään elämällesi tarkoitus, ja etsi vastauksia kysymyksiisi. Tämä viesti on sinua varten. Älä siis epäröi vaan mene ja ota siitä selvää. Muistathan myös, että uskonnossa ei ole pakottamista, vaan jokainen on vapaa valitsemaan tiensä.

Jos ihminen kuulee islamin sanoman ja kuolee kieltäen sen, tulee hänen viimeiseksi määränpääkseen helvetintuli. Mutta hän, joka uskoo Jumalaan, ja hyväksyy viimeisen profeetan sanoman sekä lausuu uskontunnustuksen, tulee saamaan kaikki aikaisemmat syntinsä anteeksi, ja paratiisin puutarhat tulevat olemaan hänen leposijansa. Jos uskot, niin toimi sen mukaisesti. Älä murehdi mitä muut ihmiset ajattelevat, sillä tässä on kyse sinun ikuisesta elämästäsi.

Mitä pitää tehdä?

Tulet muslimiksi yksinkertaisesti todistamalla seuraavan uskontunnustuksen sydämessäsi, ja lausumalla sen ääneen:

”Ashadu an laa ilaaha illa Allah, wa ashadu anna Muhammadan rasuul Allah.”

”Todistan, että ei ole ketään palvomisen arvoista todellista jumalaa kuin Allah, ja todistan,että Muhammad on Allahin lähettiläs.”

Jos haluat virallisesti tulla muslimiksi kahden todistajan läsnäollessa tai jos sinulla on aiheeseen liittyviä muita kysymyksiä, ota meihin yhteyttä joko lomakkeella tai mailitse: info@helsinginmuslimit.fi, niin järjestämme asian in sha Allah. Todistajien läsnäolo ei ole välttämätöntä tullaksesi muslimiksi, sillä Allah tuntee kaikkien ihmisten sydämet ja tulee antamaan kullekin oikeudenmukaisen palkkion.

Lähde: Helsinginmuslimit.fi