Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Lista syntejä pyyhkivistä teoista

Tässä katkelma kirjasta: The Book Of Hope For Sinners. Koko kirja löytyy täältä.

Osa Allahin loputtomasta armosta on, että Hän on säätänyt monia hyviä tekoja jotka pyyhkivät pois pienempiä syntejämme. Tämän kauneus on siinä, että vaikka ihmiset jotka eivät aktiivisesti tavoittele anteeksiantoa saattavat silti saada syntinsä anteeksi jos he tekevät hyviä tekoja.

Nämä nimenomaiset teot on mainittuna perimätiedoissa ja sisältävät seuraavat:

1. Päivittäiset viisi rukousta

Jabir Ibn Abdullah (radiallahu anhu) kertoi että Allahin lähettiläs (salallahu alaihi wasalam) sanoi, “Viisi päivittäistä rukousta on kuin ylivuotava joki joka ohittaa uskovan portin, jossa hän peseytyy viidesti päivässä” Hasan sanoi, “Lika ei pysy hänessä.”(Muslim)

2. Rukouksissa kumartuminen

Ubadah ibn al-Samit (radiallahu anhu) kertoi: Profeetta (salallahu alaihi wasalam) sanoi, “Yksikään palvelija ei kumarra Allahin takia paitsi että Allah kirjoitaa hänelle yhden hyvän teon, pyyhkii yhden synnin ja nostaa hänen statustaan yhden asteen verran. Joten, kumartakaa paljon.” (Ibn Majah)

3. Peseytyminen ja 2 rakaa keskittyneesti

Uthman (radiallahu anhu) kertoi: Profeetta (salallahu alaihi wasalam) sanoi, “Hän joka peseytyy (tekee wudun) kuten minä ja kumartuu kahdesti ilman että antaa ajatustensa häiriintyä, hänen menneet syntinsä annetaan anteeksi.” (Bukhari & Muslim)

4. Hyväksytty umrah tai hajj

Abu Huraira (radiallahu anhu) kertoi: Profeetta (salallahu alaihi wasalam) sanoi, “Umrah pyhiinvaellus edellisen umran jälkeen sovittaa mitä tahansa tekoja niiden välillä oli, ja hyväksytyllä hajj pyhiinvaelluksella ei ole muuta palkkiota kuin paratiisi.” (Bukhari)

5. Islamiin palaaminen, muuttaminen Allahin vuoksi tai hyväksytty hajj

‘Amr ibn al-‘As (radiallahu anhu) kertoi: Profeetta (salallahu alaihi wasalam) sanoi, “Etkö tiedä, että islamiin palaaminen pyyhkii pois kaikki synnit jotka on tehty ennen sitä, että muutto Allahin vuoksi pyyhkii pois kaikki synnit mitä oli sitä ennen, ja että hajj pyhiinvaellus pyyhkii pois kaikki synnit mitä oli sitä ennen?” (Muslim)

6. Päivällä paastoaminen ja yöllä rukoileminen Ramadanin aikana

Abdur Rahman ibn Awf (radiallahu anhu) kertoi: Profeetta (salallahu alaihi wasalam) sanoi, “Totisesti, Ramadan on kuukausi jolloin Allah on velvoittanut paastoamisen. Ja totisesti, olen asettanut muslimeille suositelluksi teoksi yörukouksen. Näin ollen, joka paastoaa sen uskoen ja odottaen palkkiota, pääsee eroon synneistään kuten hän oli päivänä jolloin hän syntyi äidistään.” (Musnad Ahmad)

7. Hyväntekeväisyys

Vaimosta, rahasta, lapsista tai naapureista johtuvat kärsimykset sovitetaan rukouksilla, paastoamisella, hyväntekeväisyydellä ja hyvään kehottamisella ja pahasta kieltämisellä.

”Pelasta itsesi helvetin tulelta vaikka se olisi puolikas taateli.” (Hadith, Sahih Al-Bukhari: 1417),

“Hyväntekeväisyys tuhoaa syntejä kuten vesi sammuttaa tulta.” (Hadith, Tirmidhi) ja

“Uskovien varjot Tuomiopäivänä tulevat olemaan heidän hyväntekeväisyytensä.” (Hadith, Tirmidhi)

Ja monia muita

On olemassa monia muitakin hyviä tekoja, jotka pyyhkivät pois syntejä. Tässä oli vain silmäys siitä, kuinka armollinen Allah meille on ja kuinka monia mahdollisuuksia Hän on meille antanut päästäksemme eroon synneistämme.

Jos Allah olisi halunnut, Hän olisi voinut tehdä anteeksiannon vain katumisen palkkioksi. Sen sijaan Hän loi meille monia muitakin tapoja saada anteeksi, joten on täysin omaa syytämme jos menetämme kaikki nämä polut anteeksiantoon.

Saattaa olla mahdotonta välttää syntejä koko elämänsä, mutta on silti mahdollista tehdä myös hyviä tekoja jotta Allah voi antaa meidän pienemmät synnit anteeksi hyvillä teoillamme.

Kaikkein tärkein

Ansaitaksemme anteeksiannon, meidän tulee tehdä näitä hyviä tekoja. Aloittaen rukoilemalla viisi kertaa päivässä. Viiden päivittäisen rukouksen suorittaminen on tärkein hyvä teko uskovan elämässä.

Rukous on islamin toinen pilari, ensimmäinen asia josta meiltä tullaan kysymään viimeisenä päivänä ja asiana joka saattaa pyyhkiä kaikki pienemmät synnit pois.

Profeetta (salallahu alaihi wasalam) vertasi sitä joessa kylpemiseen viisi kertaa päivässä. Aivan kuten kylpeminen viidesti päivässä pesisi pois lian, rukoileminen viidesti päivässä pyyhkii pois synnit.

Joten aloittakaamme tästä. Rukoilkaamme viidesti päivässä Allahin vuoksi. Tehkäämme tästä prioriteetti ja elämäntapa. Tämä yksi tapa yksinään voi pelastaa meidät viimeisenä päivänä ja johtaa syntiemme anteeksiantamiseen.

*Salallahu alaihi wasalam eli ”olkoon Allahin rauha ja siunaukset hänen kanssaan”; lausutaan mainittaessa Muhammadin nimi.

*Radiallahu anhu/anha/anhum eli ”olkoon Allah häneen / heihin tyytyväinen”; lausutaan mainittaessa Profeetan kumppanin nimi.

Osta koko kirja ja lue lisää täältä.

Good deeds that erase sins
Saatavana Kindle kirjana ja painettuna.

Lähteet: Islamicselfhelp.com, Readquranbook.com ja Islamic-relief.org + perimätiedot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *