Jotta elämällä olisi tarkoitus täytyy kahden asian toteutua. Ensinnäkin täytyy olla olemassa Jumala ja toiseksi elämän täytyy olla ikuista. Näin sanoo myös maailman kovin apologeetikko eli kristinuskon puolustaja William Lane Craig. Yritän vähän selventää ajatuksiani tästä asiasta. Nykyään sanotaan että jokainen voi keksiä itse oman elämänsä tarkoituksen. Tällainen ei mielestäni kuitenkaan ole mikään oikea elämän tarkoitus jos itse vain päätät että elämäntarkoitukseni on tämä. Se on vain oma mielipiteesi joka ei ole ankkuroitu mihinkään muuhun kuin sinuun. Miksei elämällä sitten olisi tarkoitusta ilman noita kahta asiaa. Ensinnäkin ihminen ei voi itse vain päättää mikä elämäntarkoitus on vaan täytyy olla maailmamme luoja joka sen määrittää. Luoja joka on maailmamme suunnitellut. Jos sellaista ei olisi niin maailmamme olisi vailla mitään tarkoitusta vain sokeiden sattumanvaraisten järjettömien luonnonlakien sekoittelema korttipakka. Jos elämä ei olisi ikuista niin mitä mieltä elämässä silloin olisi. Mikään ei säilyisi ikuisesti. Kaikki saavutukset valuisivat aina hukkaan. Ihmisen elämä olisi vain kuin kappale hämäryyttä kahden yön välissä kuten eräässä kirjassa hyvin sanottiin. Samalla tavoin voisi sanoa elämästä maapallolla ylipäätään jos kaikki elämä aikanaan lopulta kuitenkin aina tuhoutuisi eikä siitä jäisi mitään.

No se että elämällä ei olisi tarkoitusta ilman Jumalaa ja ikuista elämää ei vielä todista mitään. Tarkastellaanpa seuraavaksi onko elämällämme tällainen tarkoitus vai onko se tarkoituksetonta. Jos yrittäisit ajatella niin että et ikinä olisi kuullutkaan mistään evoluutio-opista niin miltä maailmamme vaikuttaisi? Vaikuttaisiko se siltä että tällä kaikella on oltava jokin tarkoitus ja joku on kaiken tämän suunnitellut jotain tarkoitusta varten vai vaikuttaisiko se täysin tarkoituksettomalta? Unohda evoluutiosadut vähäksi aikaa ja mieti asiaa. Katso itseäsi millainen otus olet ja katso luontoa ja eläimiä. Jos ei ole ollut olemassa mitään niin miten maailmamme olisi syntynyt tyhjästä ja ilman minkäänlaista syytä. Jos tiputat jonku esineen on painovoima syynä siihen että se tippuu. Mutta mikä on syynä sille että painovoima ja muut luonnonlait ovat syntyneet. Ovatko ne vain syntyneet tyhjästä ilman mitään syytä. Miten se olisi voinut olla mahdollista? Kaikella on oltava jokin pohja. Jokin perimmäisin syy. Mikään ei vain itsestään yhtäkkiä ala olemaan olemassa ilman mitään syytä. Eivät luonnonlait, eikä aika, avaruus tai materia.

No jos nyt sitten kuitenkin oletetaan että kaikki materia ja energia olisivat jotenkin syntynyt itsestään jostain kumman syystä niin elämä ei voi syntyä itsestään. Monet ateistit väittävät että evoluutio on todistettu ja varma juttu vaikka se nimenomaan ei ole todistettu ja mitenkään varma vaan pikemminkin on todistettu että evoluutio ei voi toimia ja että elämää ei voi syntyä itsestään ilman elämää. Ilmaisissa pdf-kirjoissa Evoluutioteorian analyysi osat 1 ja 2 jotka saat osoitteesta kreationismi.fi lääkäri Mikko Tuuliranta selittää hyvin elämän synnyn mahdottomuutta. Se ei ainoastaan ole erittäin epätodennäköistä vaan täysin mahdotona. Kun luet nuo kirjat niin ymmärrät kyllä millaisista ongelmista on kyse.

Jos siis elämä ei ole voinut syntyä itsestään meille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin että Jumala on sen luonut. Nyt siis päädymme siihen että on olemassa luoja Jumala. Emme kuitenkaan vielä näillä perusteilla tiedä tai tunne tarkemmin kuka Jumala. Jos Jumala olisi olemassa niin eikö olisi luultavaa että tämä Jumala olisi ilmoittanut tavalla tai toisella itsestään. No tämä on vielä oletusta ja arvailua koska emme voi ihmisen vajavaisesta näkökulmasta tietää Jumalan motiiveita.

Jumala on antanut itsestään ilmoituksen Raamatussa ja jos ymmärrämme Jumalan suunnitelman ymmärrämme myös hänen tapansa jolla hän on itsensä ilmoittanut niin että jokainen voi häntä etsiä mutta hän ei tyrkytä itseään ihmiselle joka ei häntä halua etsiä. Matt.12:38-40: "Silloin muutamat kirjanoppineista ja fariseuksista vastasivat hänelle sanoen: "Opettaja, me tahdomme nähdä sinulta merkin". Mutta hän vastasi heille ja sanoi: "Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin profeetta Joonaan merkki. Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä. " Eli meidän on tyydyttävä siihen että Jumala ilmoitti itsensä Jeesuksen kautta ja Jeesuksen ylösnousemus on meille merkkinä.

Kaikki kiteytyy näihin Raamatun jakeisiin Joh.3:16-21: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt.""

Käyttäen tätä maailmaa prosessina Jumala erottelee taivaaseen ihmiset jotka tahtovat olla hänen ystäviään ja rakastavat totuutta ja helvetissä hän tuhoaa ihmiset jotka eivät tahdo olla hänen ystäviään ja rakastavat valhetta. Lopputuloksena on maailma jossa Isä, Poika ja Pyhä henki ja kaikki luodut elävät sopusoinnussa ja pahuus ja kärsimys on maailmasta pyyhitty pois. Jumala ei tahdo taivaaseen ihmisiä jotka eläisivät itselleen tai toisilleen turmiollisella tavalla. Niin kuin ei perheen isäkään pitäisi siitä jos hänen lapsensa tekisivät itselleen tai toisilleen jotain tuhoisaa.

Ilm.21:3-4: "Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt.""

Youtube: Pitkä matka - sarjakuva elämän tärkeimmästä asiasta