Tässä kappaleessa käsittelen hieman taivasta ja helvettiä. Tämän elämän jälkeistä elämää. Monet ihmiset näkevät tämän elämän ainoana ja elävät sen mukaisesti. He juoksevat kaikenlaisten "pikavoittojen" perässä ja yrittävät saada elämästä kaiken irti vielä kun elävät kun luulevat että elämä loppuu kuolemaan. Ihmiset juoksevat kaikenlaisten elämysten, nautintojen ja kokemusten perässä. Kokeillaan esim kaikenlaisia muunneltuja olotiloja huumeiden avulla. Elämän tarkoitus ei kuitenkaan löydy tämmöisestä, mutta ihmiset jotka eivät usko Jumalaan, Raamattuun ja kuoleman jälkeiseen elämään eivät nää muuta tarkoitusta kuin juosta omien, himojensa ja mielitekojensa vieminä. He eivät osaa nähdä ihmisen biologisuuden yli, lihallisuuden yli. He näkevät itsensä vain eläimenä, kasana biologiaa. Ihminen on kuitenkin paljon enemmän kuin kasa biologiaa. Ihmisen toiminnot kyllä perustuvat biologiaan mutta se on vain pelkkä kuori.

Yritä suhtautua itseesi ikäänkuin olisit biologinen pelinappula jota ohjailet. Älä anna lihallisuutesi ohjailla sinua vaan ohjaa itse lihallisuuttasi. Pistä lihasi kuriin. Olet enemmän kuin pelkkä eläin. Monet ihmiset kuitenkin elävät kuin eläimet kun uskovat olevansa eläimiä. He eivät tiedä keitä ovat. Raamattu on ikään kuin valmistajan käyttöohjeet ihmiselle. Elämän käyttöohjeet. Katso sieltä miten sinun tulisi elää äläkä katso muista ihmisistä mallia miten he elävät sillä silloin menet harhaan. Monilla kristityillä on paha tapa katsoa muista kristityistä mallia eikä Raamatusta. Monet eivät vaivaudu tutkimaan Raamattua. Sama myös ihmisillä jotka eivät ole kristittyjä. Hekin imevät kaikenlaisia vaikutteita muista ihmisistä ja ottavat heistä mallia.

Jos esim lähipiirissä/kaveripiirissä tms käytetään alkoholia ja muita päihteitä niin siihen helposti itsekin suhtautuu löysemmin ja ei nää asiaa niin pahana, tekeväthän sitä kaikki muutkin. Samalla he ehkä myös haluavat kuulua porukkaan ja elää kuten toiset. Sama myös muissa käyttäytymismalleissa. Tämä ei kuitenkaan ole oikea tapa. Älä ankkuroi elämääsi toisiin ihmisiin vaan Raamattuun, Jumalan sanaan. Ole Jeesuksen opetuslapsi, älä maailman.

Siinä hieman alustusta ja nyt itse aiheeseen eli taivaaseen ja helvettiin. Käsittelen ensin taivasta. Ensin kerron Jeesuksen vertauksia taivaasta. Matt.13:24-30: "Jeesus esitti heille toisen vertauksen taivasten valtakunnasta: "Mies kylvi peltoonsa hyvää siementä. Mutta kun kaikki nukkuivat, hänen vihamiehensä tuli, kylvi vehnän sekaan rikkaviljaa ja meni pois. Kun vilja nousi oraalle ja alkoi tehdä tähkää, rikkaviljakin tuli näkyviin. Työmiehet menivät silloin isäntänsä luo ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö sinä kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen on tullut rikkaviljaa?' Isäntä sanoi heille: 'Se on vihamieheni työtä.' Miehet kysyivät silloin häneltä: 'Tahdotko, että menemme kitkemään sen pois?' 'En', hän vastasi, 'te voitte rikkaviljaa kootessanne nyhtää sen mukana vehnääkin. Antakaa niiden kasvaa yhdessä elonkorjuuseen asti. Kun sen aika tulee, minä sanon korjuuväelle: Kootkaa ensin rikkavilja ja sitokaa se kimpuiksi, että se poltettaisiin. Mutta vehnä korjatkaa aittaani.'" "

Matt.13:36-43: "Sitten Jeesus lähetti väkijoukon pois ja meni sisälle. Opetuslapset tulivat hänen luokseen ja sanoivat: "Selitä meille vertaus pellon rikkaviljasta." Hän vastasi heille: "Mies, joka kylvi hyvää siementä, on Ihmisen Poika. Pelto on maailma. Hyvä siemen tarkoittaa niitä, jotka kuuluvat taivasten valtakuntaan, rikkavilja niitä, jotka ovat Paholaisen vallassa. Paholainen, joka kylvi rikkaviljaa, on Saatana, elonkorjuu on maailman loppu, ja korjuumiehet ovat enkeleitä. Niin kuin rikkavilja kootaan ja hävitetään polttamalla, niin tapahtuu maailman lopussa. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita. Mutta Jumalan omat loistavat silloin Isänsä valtakunnassa niin kuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon!"

Matt.13:44-50: ""Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre. Kun mies löysi sen, hän peitti sen uudelleen maahan, ja sitten hän iloissaan myi kaiken minkä omisti ja osti sen pellon. "Taivasten valtakunta on myös tällainen. Kauppias etsi kauniita helmiä. Kun hän löysi yhden kallisarvoisen helmen, hän myi kaiken minkä omisti ja osti sen. "Vielä taivasten valtakunta on kuin nuotta, joka laskettiin mereen ja joka keräsi kaikenlaisia kaloja. Kun se tuli täyteen, kalastajat vetivät sen rantaan, istuutuivat ja lajittelivat hyvät kalat koreihin mutta viskasivat huonot pois. Samoin käy maailman lopussa: enkelit tulevat, erottavat pahat vanhurskaista ja heittävät heidät tuliseen pätsiin. Siellä itketään ja kiristellään hampaita.""

Sitten käsittelen hieman näkymiä siitä millainen taivas on ja millaisia ihmiset siellä ovat. Taivaastahan tekee taivaan juurikin se että ihmiset siellä elävät Jumalan tahdon mukaisesti eivätkä ole pahoja toisilleen. Taivas ei olisi taivas jos sinne pääsisivät myös kaikki kapinalliset. On olemassa jopa niinkin hullua harhaoppia että kaikki ihmiset pääsisivät taivaaseen. Eihän se olisi silloin enää mikään taivas vaan helvetti. Pahuus vain yltyisi ajan myötä yhä vain pahemmaksi. Hyvätkään ihmiset eivät pääse taivaaseen jos he eivät usko Jeesukseen ja halua elää Jumalan tahdon mukaisesti. Ja nyt täytyy ymmärtää että hyvyys on katsojan silmässä. Ihminen joka on ihmisen mielestä hyvä ei välttämättä ole sitä Jumalan mielestä. Emme pelastu siksi että olisimme jotenkin hyviä. Kaikki ihmiset ovat syntisiä. Kukaan ei ole tahraton.

Joh.20:26-29: "Viikon kuluttua Jeesuksen opetuslapset olivat taas koolla, ja Tuomas oli toisten joukossa. Ovet olivat lukossa, mutta yhtäkkiä Jeesus seisoi heidän keskellään ja sanoi: "Rauha teille!" Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi: tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko!" Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!" Jeesus sanoi hänelle: "Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe.""

Taivaassa ihmisillä on ruumis eivätkä he ole mitään haamuja. Jeesus osoitti sen noustuaan kuolleista. Hän ei ollut mikään haamu. Opetuslapset myös koskivat häntä eli hän ei ollut mikään näköharha. Jeesus myös söi paistettua kalaa ylösnoustuaan uudella ylösnousemusruumiillaan. Tämä osoittaa että ylösnousemusruumis on entisen kaltainen mutta kuitenkin erilainen. Ylösnoustuaan Jeesus teleporttautui paikkoihin ja jopa lukittuihin tiloihin. Kenties meilläkin on sama kyky liikkua paikasta toiseen taivaassa, sen näemme aikanaan, siihen asti voimme vain arvailla.

Taivaassa ei ole yötä eli oletan että ihmisen ei siellä tarvitse nukkua. Ilm.21:23-25: "Eikä kaupunki tarvitse valoksensa aurinkoa eikä kuuta; sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppu on Karitsa. Ja kansat tulevat vaeltamaan sen valkeudessa, ja maan kuninkaat vievät sinne kunniansa. Eikä sen portteja suljeta päivällä, ja yötä ei siellä ole,"

Joistain ihmisistä saattaa tuntua kamalalta että taivaassa ei nukuta ollenkaan mutta he eivät taaskaan vain osaa katsoa asiaa oman biologisuutensa yli vaan näkevät kaiken vain tämänhetkisen lihallisen ihmisruumiinsa näkökulmasta. Nukkuminen on vain ihmisen biologinen tarve mutta taivaassa ruumiimme eivät tarvitse unta vaan ovat jatkuvasti täydellisen pirteitä. Siellä ei ole väsymystä eikä uupumusta. Ihmisen pirteystaso on fyysisesti ja psyykkisesti jatkuvasti huipussaan. Eikö tämä olekin mahtavaa eikä niinkään kamalaa.

Matt.22:23-30: "Sinä päivänä tuli hänen luoksensa saddukeuksia, jotka sanovat, ettei ylösnousemusta ole, ja he kysyivät häneltä sanoen: "Opettaja, Mooses on sanonut: 'Jos joku kuolee lapsetonna, niin hänen veljensä naikoon hänen vaimonsa ja herättäköön siemenen veljelleen'. Keskuudessamme oli seitsemän veljestä. Ensimmäinen otti vaimon ja kuoli; ja koska hänellä ei ollut jälkeläistä, jätti hän vaimonsa veljelleen. Niin myös toinen ja kolmas, ja samoin kaikki seitsemän. Viimeiseksi kaikista kuoli vaimo. Kenen vaimo noista seitsemästä hän siis ylösnousemuksessa on oleva? Sillä kaikkien vaimona hän on ollut." Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. Sillä ylösnousemuksessa ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaassa. "

Taivaassa ihmiset eivät lisäänny eli siellä ei myöskään harrasteta enää seksiä. Tässä taas yksi asia joka voi joistain tuntua kamalalta sillä he näkevät asiat niin ahtaasta näkökulmasta. Omasta biologisuudestaan käsin. Ei ihminen kaipaisi seksiä ellei hänellä olisi seksiviettiä eikä hän siitä saisi mitään irti ilman sitä. Asiaa voisi verrata vaikkapa siihen että jos ihminen on janoissaan hän saa veden juomisesta tyydytystä mutta mitäs sitten kun ei yhtään janota ja juot vettä, et saa siitä mitään irti. Koittakaa opetella näkemään asioita oman biologisuutenne yli. Seksivietti on ihmisellä vain lisääntymistä varten. Opettele näkemään asioita syvällisemmin äläkä pinnallisesti. Lihan himojen ja kaikenlaisten mielitekojen perässä juokseminen on hyvin pinnallista. Se on vain pelkkä kuori. Elämä tarjoaa paljon paljon enemmän kuin vain tuon kuoren. Jumala haluaa tarjota ihmiselle paljon enemmän kuin vain tuon pinnallisen kuoren elämästä joten älkää kiukutelko ja kapinoiko Jumalaa vastaan vaan ottakaa vastaan lahja jota hän tarjoaa. Ihminen ei aina nää itse mikä on hänen parhaakseen. Synti tulee aina kauniissa ja houkuttelevassa kuoressa, mutta on sisältä läpimätä. Ihminen on utelias mutta pahaa ei kannata maistaa vain tietääkseen millaista se on. Ihmisellä joka ei usko Jumalaan on kuitenkin taipumusta juosta kaikenlaisten pinnallisten asioiden perässä vähän kuin harakka on kaiken kiiltävän perään.

Ilm.9:20-21: "Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä. He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan."

Saatat ehkä ajatella että ethän sinä kumarra mitään epäjumalankuvia. Mietipä asiaa vähän tarkemmin. Ihmisillä on taipumus nähdä niin että elämä on tavaroissa joita he ovat haalineet itselleen. He palvovat materiaa. He palvovat luotua eivätkä luojaa. Ihmiset palvovat kaikenlaista turhuutta. Kaikenlaisia pinnallisia ihmisen tekemiä asioita. Kuka mitäkin. He arvostavat kaikenlaisia turhuuksia enemmän kuin Jumalaa kaiken luojaa. Jollekin epäjumala voi olla vaikka hän itse tai hänen puolisonsa. Mitään luotua ei saisi palvoa luojan sijasta. Jotkut itsekkäät ihmiset pitävät omistamaansa rihkamaa jopa tärkeämpänä kuin muita ihmisiä. Velhouksilla Raamattu tarkoittaa kaikenlaisia huumeita ja päihteitä. Monet ihmiset ovat velhouksien vankeja.

Taivas on samankaltainen kuin Eedenin paratiisi oli aikoinaan kun Jumala loi Aadamin ja Eevan ja syntiinlankeemusta ei ollut vielä tapahtunut. Arvelisin että siellä on samoja eläinlajeja kuin mitä tässä elämässä näemme mutta mahdollisesti paljon muitakin lajeja jotka tulevat yllätyksenä. Myös kasvivalikoima taivaassa on varmasti laaja. Taivas on Jumalan tekemä taideteos. Kenties ylösnousemusruumiillamme kykenemme näkemään enemmän värejä kuin tässä elämässä. Tämä on kuitenkin vain arvailua. Jokatapauksessa taivas on mahtava paikka ja emme voi kuvitellakaan millaista siellä on olla. Tulee varmasti paljon hyviä yllätyksiä. Taivaassa voimme rakentaa taloja ja istuttaa puutarhoja. Ja mikä parasta taivaassa asumme itse Jumalan kanssa. Meillä on kaikki tieto käytettävissämme taivaassa. Ajattele mitä kaikkea voitkaan kysyä Jumalalta maailman luojalta siellä. Jumala näyttää ihmisille paljon ihmeellisiä asioita. Taivaassa elämme yhdessä enkeleiden kanssa, heidän kanssaan on varmasti myös mielenkiintoista jutella. Ja taivaassa on myös kaikki uskon suurmiehet jotka aikoinaan ovat eläneet. Kuvittele että pääset näkemään mm. Nooan, Aabrahamin, Aadamin ja Eevan ja monia muita mielenkiintoisia henkilöitä.

Entä sitten helvetti. Helvetti on varmasti kamalampi paikka kuin osaamme kuvitellakaan. Jumala ei toivoisi että ketään joutuisi sinne, hän tahtoisi että kaikki pelastuisivat, mutta ihmisellä on vapaa tahto. Ketään ei voi pakottaa. Ei Jeesus turhaan varoitellut helvetistä. Itsemurhaa hautovien olisi syytä tietää että itsemurha on vain pikalippu helvettiin. Jos elämäsi on mielestäsi kärsimystä ja haluaisit lopettaa sen niin itsemurha on ainakin väärä ratkaisu. Sitähän Saatana toivoisi sinun uskovan että itsemurhalla lopetat kärsimyksesi mutta näin ei ole. Se on vain yksi Saatanan valhe muiden joukossa. Itsemurhan sijaan suosittelen elämäsi antamista Jeesukselle ja syntiesi hylkäämistä, se parantaa elämääsi mielekkäämmäksi jo tässä ajassa ja antaa elämällesi tarkoituksen.

Ilm.20:12-15: Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan. Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

Näin Raamattu kuvaa helvettiä. Helvetti kuvataan usein tuliseksi järveksi tai tuliseksi pätsiksi jossa itketään ja kiristellään hampaita. Kannattaa tarkoin miettiä haluatko valita elämän tien vai kuoleman tien. Tässä elämässä meillä on vain rajallisesti aikaa. Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus, toista tilaisuutta ei tule. Jos joudut helvettiin niin lopulta kukaan ei enää muista että sinua on koskaan ollut olemassakaan, eikö kuulostaisi surulliselta. Kaiken lisäksi Jumalan tahdon mukainen elämä on helpompaa, kevyempää ja mielekkäämpää kuin synneissä eläminen joten siinä mielessä elämäsi ei voi mennä kuin kaikin puolin paremmaksi. Moni ei kuitenkaan tahdo tähän uskoa vaan elävät valheessa. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Ainoa tie ja totuus. Muuta nimeä ei ihmisen pelastumiseksi ole annettu.

Luuk.9:23-26: "Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon? Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee omassa ja Isänsä ja pyhäin enkelien kirkkaudessa. "

Ei kannata tavoitella mitään turhaa rihkamaa tai toisten ihmisten kunnioitusta. Jeesus opettaa että sinun tulisi antaa koko elämäsi hänelle. Ei ainoastaan jotain pientä osaa elämästäsi. Uskosi ei tulisi olla vain jossain taka-alalla elämässäsi vaan aina etusijalla kaikessa. Raamattu ilmoittaa selvästi että jos olet uskossa niin et voi olla piilouskovainen. Sinun tulee tunnustaa Jeesus ihmisten edessä tai muuten on saman kuin olisitkin vastustajan puolella. Puolueettomia ei ole. Älä katso toisista kristityistä mallia, he ovat vain erehtyväisiä ihmisiä. Katso sen sijaan Jeesusta. Miten monet kristityt tekevätkään virheen tuijottaessaan toisiin ihmisiin. Maailmamme on täynnä kaikenlaisia valheita joka puolella.

Matt.7:13-23: "Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita? Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. "

Jeesus opettaa että harvat pääsevät taivaaseen. Se ei ole vaikeaa mutta sinun täytyy vain pysyä Jeesuksessa. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Harvat kuitenkaan löytävät tietä. Se voi olla heidän nenänsä edessä mutta he eivät vain huomaa sitä. Heille on ehkä uskoteltu ettei mitään tietä edes ole joten he eivät edes etsi semmoista. Kun katsot ympärillä olevia ihmisiä elämässäsi niin kuinka moni heistä on Jeesuksessa. Huomaat että ei varmaankaan kovinkaan moni. Voit kuitenkin itse näyttää toisille esimerkkiä omalla toiminnallasi ja rohkaista toisia elämän tielle. Jeesus opettaa että ei jokainen itseään kristityksi nimittävä pääse taivaaseen. Eivät myöskään kaikki semmoiset jotka ovat hänen nimessään tehneet ihmetekoja. On paljon ihmisiä jotka johtavat ihmisiä harhaan ihmeteoillaan joita he tekevät Jeesuksen nimessä. Ole varovainen ettet mene harhaan. Sinun ei tulisi kiinnittää huomiotasi ihmeisiin ja merkkeihin. Ei riitä että vain määrittelet itsesi kristityksi ja saat toiset ihmiset uskomaan olevasi kristitty. Jumala huomaa kyllä vilpin. Sinun tulee noudattaa Jumalan käskyjä ja uskoa Jeesukseen. Älä usko jos joku sanoo sinulle että kymmentä käskyä tai jotain käskyistä ei tarvitse noudattaa. Jumalan käskyt ovat vapauden ja rakkauden laki eivätkä taakka kuten jotkut luulevat. Niitä pitäisi noudattaa rakkaudesta Jumalaan. Kun uudestisynnymme se käy meiltä luonnostaan. Emme enää halua elää kapinoiden Jumalan lakia vastaan. Sitten huomaamme että Jumalan lain mukaan eläminen on paljon mielekkäämpää elämää. Ei kannata tehdä vilppiä pienimmässäkään kohtaa sillä se saastuttaa sinua ja tämmöinen vilpillisyys lisääntyy. Kun annat pahalle pikkusormen se vie koko miehen lopulta. Meidän täytyy pyrkiä kasvamaa Jeesuksessa. Emme tule valmiiksi tässä elämässä mutta pääsemme alkuun. Kun tulet uskoon sinun tulee kuitenkin jatkuvasti pysyä Jeesuksessa eikä kääntyä väärille teille. Tähän asiaan tulisi suhtautua hyvin vakavasti.

Jotkut saattavat sanoa krisityistä että he eivät vain kestä elämää tai ovat elämälle yliherkkiä kun ovat kääntyneet uskoon tai että he pelkäävät tai jotain muuta vastaavaa. No mitäpä jos olisit junassa ja tietäisit että se jossain vaiheessa syöksyy rotkoon niin etkö silloin yrittäisi hypätä junan kyydistä pois ennen kuin se syöksyy rotkoon. Mitä jos hypättyäsi junasta joku tulisi sanomaan sinulle että et kestänyt olla junassa joka oli syöksymässä rotkoon ja että taisit pelätä tai jotain vastaavaa. Tuohan olisi ihan järjetöntä. Haluaisit varmasti myös varoittaa muita junassa olevia vaarasta tietämättömiä ihmisiä. Sitten on myös ihmisiä jotka sanovat ettei helvetillä pitäisi pelotella ihmisiä. No mitäpä jos olisit siinä junassa joka olisi syöksymässä rotkoon ja tietäisit asiasta, mutta osa ihmisistä ei tietäisi ja haluaisit varoittaa heitä asiasta. Mitä jos sitten joku tulisi sanomaan että älä pelottele ihmisiä tuollaisella. Pitäisikö heidän sitten vain antaa mennä junan mukana rotkoon ettei vain pelottelisi heitä?

Gal.1:6-9: "Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu. "

Meidän tulisi jatkuvasti varoa kaikenlaisia valheita ja eksytyksiä joita maailma on täynnä. Jotkut valheuskonnot kuten esim Islam ja Mormonismi perustuvat siihen että enkeli on ilmoittanut jollekin ihmiselle asioita ja näkyjä. Raamattu on jo etukäteen varoittanut tuollaisesta. Osa enkeleistähän on yhdessä Luciferin kanssa langennut kapinaan. Ne ovat kirottuja enkeleitä. Joten ei tulisi heti olettaa että joku enkeli olisi Jumalan puolella. On kuitenkin ihmisiä jotka ovat täysin sokeita tämmöiselle. He eivät ymmärrä että maailma on parhaillaan hyvän ja pahan taistelukenttänä. He eivät ota huomioon että on myös Saatana pahoine enkeleineen.

1.Tess.4:16-18: "Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla."

Ilm.21:1-8: Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole. Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu. Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt." Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet". Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi. Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

Raamatun viimeinen kirja Ilmestyskirja päättyy näihin jakeisiin Ilm.22:13-26: "Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu. Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin! Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät. Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti." Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!" Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi. Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu. Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian". Amen, tule, Herra Jeesus! Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen."Lisää aiheesta:


Café Raamattu : Rakkauden Jumala ja helvetti

Café Raamattu : Onko helvetti oikeudenmukainen?

jKr : Helvetti