Katsoin tarpeelliseksi käsitellä tätä pedon merkki aihetta josta tuntuu olevan montaa näkemystä. Tulen esittämään ajatuksiani siitä mikä pedon merkki omasta mielestäni on. Tarkoitukseni ei ole näkemyksilläni talloa kenenkään varpaille tai loukata ketään, mutta kun esittää mielipiteitään niin aina on niitä jotka ovat eri mieltä asioista tai eivät syystä tai toisesta halua uskoa kyseiseen näkemykseen. Kehoitan sinua tutkimaan näkemystäni Raamatun valossa vilpittömin mielin. Älä ota mitään valmiita ennakkoasenteita.

Erityisen monet kristityt tuntuvat olevan varmoja siitä että tämä pedon merkki olisi ihon alle asennettava siru jota käytetään maksuvälineenä. Itse en ainakaan usko tähän siruteoriaan ja tulen myös kertomaan perusteluni miksi. Jokaisella on toki oikeus omaan mielipiteeseensä mutta mielestäni siruteoriaa kannattavien ei tulisi julistaa sitä ikään kuin varmana totuutena että näin Raamattu sanoo sillä Raamattu ei sano niin vaan se on vain pelkkä tulkinta ja näin he vain johtavat muita harhaan. Saatana on varmasti mielissään kun niin monet kristityt ovat harhautuneet ja kiinnittävät huomionsa epäoleellisiin asioihin. Älä lähde mukaan tähän harhautukseen ja johtamaan muitakin harhaan. Mielipiteitä voi toki esittää mihin uskoo mutta eri asia sitten julistaa niitä totuutena. En itsekään väitä että oma näkemykseni olisi välttämättä oikea mutta esitän näkemyksen mihin itse uskon eikä kaikkien ole pakko uskoa samaan mutta kehotan silti pohtimaan näkemystäni.

Noniin sitten asiaan. Ensinnäkin jos lähdemme selvittämään pedon merkkiä niin meidänhän pitäisi ensin tietää mikä tämä peto on jotta voimme tietää mikä on pedon merkki, eikö? No tähän palaan hetken kuluttua. Siruteoriassa ei ole ollenkaan lähdetty ajattelemaan asiaa siltä kantilta että selvitetään ensin peto ja sitten vasta aletaan miettimään pedon merkkiä. En usko että pedonmerkki on mikään sellainen että joudut pähkäilemään ja tuskailemaan ettet vain vahingossa ottaisi sitä. Sirun ottaminen ei riko edes mitään Jumalan käskyä vastaan. Toisekseen en usko että siru ikinä tulisi olemaan ainoa maksuväline niin että ilman sitä ei voisi ostaa tai myydä. Toisekseen en edes usko että kun ilmestyskirja puhuu ostamisesta ja myymisestä niin se tarkoittaisi materiaalista ostamista ja myymistä. Enkä myöskään usko että merkki otsaan tai käteen merkitsee kirjaimellista fyysistä merkkiä otsassa tai kädessä.

Monet harhautuvat tulkitsemaan Ilmestyskirjaa liian kirjaimellisesta ja maallisesta näkökulmasta käsin ja menevät harhaan. Ilmestyskirjassa on paljon asioita joista on tehty vääriä tulkintoja juuri siksi että katsotaan näitä asioita maallisesta näkökulmasta. Kun Jeesus ristiinnaulittiin opetuslapset olivat alkuun masentuneita sillä he katsoivat asioita liian maallisesta näkökulmasta eivätkä ymmärtäneet että näinhän juuri pitikin tapahtua. Nykyajan opetuslapsilla on täysin sama ongelma että he katsovat joitain asioita liian maallisesta näkökulmasta. Monet asiat varmasti valkenevat meille vasta taivaassa ja palaset loksahtavat paikoilleen. Tässä elämässä on tärkeintä keskittyä olennaiseen.

Ilm.13:17: "ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku." Mitä tämä ostaminen ja myyminen sitten tarkoittaa jos ei tavaran ostamista ja myymistä? Vilkaistaanpa mitä sanoo Hesekiel 28:13-18: "Eedenissä, Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus- ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin. Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä. Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys. Suuressa kaupankäynnissäsi tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä. Sinun sydämesi ylpistyi sinun kauneudestasi, ihanuutesi tähden sinä kadotit viisautesi. Minä viskasin sinut maahan, annoin sinut alttiiksi kuninkaille, heidän silmänherkukseen. Paljoilla synneilläsi, tekemällä vääryyttä kaupoissasi, sinä olet häväissyt pyhäkkösi. Niin minä annoin sinun keskeltäsi puhjeta tulen; se kulutti sinut. Ja minä panin sinut tuhaksi maahan kaikkien silmäin edessä, jotka sinut näkivät."

Tässä kerrotaan että Saatanakin kävi jonkunlaista kaupankäyntiä. Tuskin kyse on ollut siitä että Saatana meni markkinoilta ostamaan leipää, kalaa, perunoita yms. Millaista kaupankäyntiä Saatana sitten kävi, keksitkö? Saatana sai houkuteltua osan enkeleistä mukaansa kapinaan Jumalaa vastaan. Eli kyse on eräänlaisesta hengellisestä kaupankäynnistä, jonkunlaisesta ajatustenvaihdosta. Eli kanssakäymistä toisten kanssa. Eli toisin sanoen tässä kun selitän näitä omia näkemyksiäni niin minä myyn ja sinä ostat. Myyminen on ulosantia ja ostaminen vastaanottamista. Tämänkaltaisessa kaupankäynnissä Saatana rupesi tekemään vääryyttä ja ovelasti sai muita enkeleitä mukaan kapinaansa.

Ilm.14:9-10: "Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: "Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä."

Mitä tuo merkin ottaminen otsaan tai käteen sitten merkitsee? Tuskin ainakaan mitään kirjaimellista merkkiä. Merkin ottaminen käteen merkitsee tekemistä ja merkin ottaminen otsaan merkitsee hyväksymistä, jonkunlaista mielen asennetta. Olen huomannut että kun jotkut siruteoriaa vastustavat sanovat ettei Raamattu niin sano ja että se on vain pelkkä tulkinta niin sitten jotkut siruteorian puolestapuhujat vastaavat välillä tähän argumenttiin siten että Raamattu sanoo niin mutta siellä ei puhuta kirjaimellisesti sirusta ja että ilmestyskirja on vertauskuvallinen kirja jne. No kuitenkin heidän siruteoriansa vilisee kaikenlaisia kirjaimellisia tulkintoja. Esim se että siru otetaan kirjaimellisesti käteen tai otsaan ja se on fyysinen näkyvä asia ja että sitten et kirjaimellisesti voi kaupassa ostaa etkä myydä. Täysin kirjaimellisesti maallisesta näkökulmasta tulkattu jokaikinen kohta. Koko siru jo itsessään on täysin maallinen asia.

Siru on vain pelkkä maksuväline muiden joukossa eikä sen kummempaa. Itse en semmoista ottaisi mutta en siksi että se olisi pedonmerkki vaan en vain yksinkertaisesti halua pistää ihoni alle mitään varsinkin kun muitakin vaihtoehtoja on ja tuo siru tuskin tulee pakolliseksi ikinä, sitä tuskin tarvinnee pelätä. Silkkaa pelon lietsontaa, tyhjää spekulointia ja yhden ja saman teorian pyörittelyä parempien näkemysten puutteessa.

No sitten selitän näkemykseni mikä on mielestäni pedon merkki. Minulla on asiasta suppeampi ja laajempi näkemys. Ensin selvitän mikä on peto jotta voin selittää mikä on pedon merkki. Tämä ei ole mikään uusi ja mullistava näkemys vaan on tiedetty jo vuosisatoja mikä on peto mutta monet eivät siitä huolimatta ole tästä kuulleet. Tässä asiassa ei mielestäni ole epäilystäkään siitä etteikö peto olisi se mitä tulen nyt seuraavaksi esittämään. Monet kristityt valitettavasti katsovat läpi sormiensa sitä tosiseikkaa että on olemassa Saatana kapinallisten enkeleidensä kanssa ja että maailmassa on paljon eksytyksiä ja kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää jne. Pahan olemassaololta ei tulisi ummistaa silmiään tai ei osaa varoa ja kulkee helpommin harhaan.

Ei saa unohtaa että maailmamme on kuitenkin pahan vallassa ja se vallitsee täällä vapaana joten minne tahansa katsommekin näemme kaikkialla pahuutta. Paha on jättänyt jalanjälkensä kaikkialle. Se on pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita sitä etteikö Jumalalla olisi homma hanskassa. Kaikki kulkee täysin Jumalan suunnitelman mukaisesti vaikka näennäisesti voisi näyttää siltä että paha on voitolla. Pahuus saa kuitenkin vallita maailmassamme vain määrätyn ajan. Matt.8:28-29: "Kun Jeesus tuli toiselle rannalle Gadaran alueelle, häntä vastaan tuli hautaluolista kaksi pahojen henkien vaivaamaa miestä. Nämä olivat niin väkivaltaisia, ettei kukaan voinut kulkea sitä tietä. He huusivat: "Mitä sinä meistä tahdot, Jumalan Poika? Oletko tullut tänne kiduttamaan meitä jo ennen määräaikaa?"" Eli pahat hengetkin tietävät että niillä on täällä maailmassa vaan määrätty aikansa jonka ne saa täällä vallita ennen kuin ne tuomitaan.

Noniin, sitten takaisin pääaiheeseen eli mikä on peto. Katsotaanpa mitä Raamattu puhuu pedosta Dan.7:25-26: "Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti. " Ajaksi, kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi tarkoittaa kolmea ja puolta vuotta. Mutta nyt täytyy huomata että kyse ei ole kolmesta ja puolesta kirjaimellisesta vuodesta. Kolme ja puoli vuotta on 1260 päivää ja kyse on profeetallisista päivistä eli yksi päivä on yksi vuosi. Olen nähnyt tulkintoja joissa esitetään että pedon valtakausi olisi ajan lopulla oleva vain kolmen ja puolen kirjaimellisen vuoden pituinen jakso mutta en usko tähän näkemykseen.

Raamattu varmistaa myös tuon 1260 vuotta toistamalla sen pari kertaa kuten Raamatussa on tapana varmistaa asioita toistamalla ne muutamaan kertaan. Ilm.12:6: "Ja vaimo pakeni erämaahan, jossa hänellä oli Jumalan valmistama paikka, että häntä elätettäisiin siellä tuhat kaksisataa kuusikymmentä päivää." Ilm.12:14: "Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä." Ilm.13:4-8: "Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: "Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?" Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta. Ja se avasi suunsa Jumalaa pilkkaamaan, pilkatakseen hänen nimeänsä ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat. Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot. Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta."

Huomaa että 42 kuukautta on myös 1260 päivää. Eli sama aika ilmoitettu eri tavalla. Nyt tiedämme siis pedon valtakauden pituuden eli 1260 vuotta. Raamattu puhuu pedosta myös näin 2.Tess.2:3-5: "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille? "

Eli Raamattu antaa meille pedosta tällaisia tuntomerkkejä: Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä, hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

Mikä sitten sopii tähän kuvaukseen? Rooman Katolinen kirkko opettaa että Paavin sana menee Raamatun edelle. Paavi julistaa olevansa Jeesuksen sijainen maan päällä. Paavi on myös muuttanut ajat ja lain. Katolisen kirkon lähteissä suoraan myönnetään jotenkin tähän tyyliin että Paavin sana menee Raamatun sanan edelle ja todisteena tästä he ovat vaihtaneet sapatin lauantailta sunnuntaille. He myös myöntävät että Raamatun mukaisesti elävät kristityt viettävät sapattia lauantaina eikä sunnuntaina. Katolisessa kirkossa sapattikäsky on kolmas käsky eikä neljäs kuten Raamatussa koska he ovat muokanneet myös kymmentä käskyä siten että toinen käsky joka kieltää jumalankuvien tekemisen on poistettu ja viimeinen käsky on tarpeettomasti jaettu kahteen osaan jotta yhden käskyn puuttumista ei huomata ja saataisiin täydet kymmenen käskyä kasaan. Tämän lisäksi Rooman Katolinen kirkko on myös päättänyt että Jeesuksen syntymäpäivää vietetään Joulukuun 25. päivä vaikka tuo päivä alunperin oli joidenkin epäjumalien sekä Rooman keisarin syntymäpäivä eikä sillä ole mitään tekemistä Jeesuksen syntymän kanssa.

Lisää Jeesuksen syntymästä ja Joulun todellisista juurista voit lukea vaikkapa Petri Paavolan sivuilta täältä:
Milloin Jeesus Kristus syntyi?

Tässäkin asiassa taas näemme että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kristittyjen harhaanjohtamista on kaikkialla. Toivottavasti tämä kirjoitukseni avaisi vähän silmiäsi.

Katolinen kirkko on aikoinaan myös tappanut paljon kristittyjä jotka vastustivat sitä. Eli silloin et voinut käydä ilman pedon merkkiä kaupankäyntiä joutumatta teloitetuksi. Jos kävit hengellistä kaupankäyntiä eli ajatusten vaihtoa ja hyväksyit kaupankäynnissäsi Katolisen kirkon valheelliset opetukset niin otit pedon merkin otsaasi eli hyväksyit nämä valheet. Jos taas yritit puolustaa totuutta ja et ottanut pedon merkkiä oikeaan käteesi tai otsaasi eli toiminut valheellisten oppien mukaisesti tai hyväksynyt niitä niin jouduit teloitetuksi. Näkisin että tätä tarkoittaa kun Raamattu sanoo että et voi ostaa tai myydä ottamatta pedon merkkiä. Eli kyse olisi uskonnonvapaus asioista että et voi vapaasti harjoittaa oikeaa kristinuskoa tai ainakaan et voi osoittaa sitä kenellekään eli et voi käydä asiasta minkäänlaista hengellistä kaupankäyntiä eli sinun olisi oltava jonkunlainen piilokristitty mutta näkisin että piilokristitty on sama asia kuin hyväksyisit valheen eli ottaisit pedonmerkin otsaasi. Eli toisinsanoen voisi sanoa että aina kun kristityt eivät voi vapaasti olla kristittyjä ja elää ilman pelkoa uskonsa mukaisesti niin on kyse siitä että ilman pedonmerkkiä et voi ostaa etkä myydä. Jos yrität elää uskosi mukaisesti niin joudut elämään pelossa kun et suostu ottamaan pedonmerkkiä ja elämään vastoin Jumalan tahtoa.

Paavi oli aikoinaan jopa kaikkien kuninkaiden yläpuolella ja kuninkaatkin saivat pelätä Paavia. Tämä sopii hyvin mielestäni tuohon kohtaan jossa sanotaan "Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?"

Sitten tarkistamme vielä täsmääkö aikaennustus Paaviin. Vuonna 538 julistettiin Rooman piispa valtaansa ja tästä kun laskemme eteenpäin 1260 vuotta pääsemme vuoteen 1798. Tuona vuonna ranskalainen sotajoukko vangitsi Rooman kirkon pään ja murti sen vallan. Kaikki sopii ennustuksiin tismalleen. Tästä aiheesta voit lukea lisää mm. Mark Finleyn kirjasta Seuraava supervalta tai eräästä hyvin vanhasta Charles L. Taylorin kirjasta nimeltä Äidin raamattu. Tuo kirja on 1900-luvun vanhemmalta puoliskolta mutta sitä voi vielä saada jostain käsiinsä. Pistän tähän kuitenkin kuvat neljästä sivusta Äidin raamattu kirjasta joissa käsiteltiin tuota peto kysymystä. Suosittelen tutustumaan tähän aiheeseen vaikkapa noista lähteistä jotka mainitsin koska itse en osaa täydellisesti selittää näitä asioita ja joitain yksityskohtia ja seikkoja jää pois.

Sivu 1    Sivu 2    Sivu 3    Sivu 4   

Noniin, nyt olemme selvittäneet mikä on peto eli Rooman katolinen kirkko Paaveineen. Paavi käyttää uskontoa vain poliittisen valtansa tukikappaleena. Tuon tässä yhteydessä myös ilmi että Luterilainen kirkko on myös ottanut vaikutteita tuolta petokirkolta. Luterilaisella kirkolla on myös samat vääristetyt kymmenet käskyt kuin Katolisella kirkolla ja nämä löytyvät myös Luterilaisen kirkon omilta sivuilta. Tarkoitukseni ei ole hyökätä ketään kristittyjä vastaan, ei siis myöskään Luterilaisia kristittyjä vastaan vaan tuoda vilpittömästi totuutta esille jotta kristityt voisivat hylätä valheen.

Tässä on kuva suomalaisista Luterilaisen kirkon piispoista. Siinä on paljon kaikenlaisia epäjumaliin liittyviä symboleita. Esim tuo hatun malli viittaa kalajumalaan (ks. oikeanpuoleinen kuva). Sauva on käärmesymboli. Lisäksi tuo oikeanpuoleisen piispan rinnassa oleva punainen risti on aurinkojumalan symboli. Mutta niinhän Luterilaisessa kirkossa pyhitetäänkin aurinkojumalan päivä eli sunnuntai. Sunday = aurinkopäivä. Luterilaisessa kirkossahan onkin paljon pappeja jotka eivät edes itsekään usko Raamattuun eli ns. leipäpappeja. Ja Luterilainen kirkko on valtion laitos.

      


Raamattu käyttää nimeä portto kirkoista jotka huoraavat maailman kanssa ja tekevät sen kanssa kompromisseja, mielistelevät maailmaa. Kyse on siis hengellisestä huoraamisesta.

Mikä sitten on pedon merkki? Itse uskon että pedonmerkki on sunnuntai pyhäpäivän viettäminen sapatti lepopäivän sijaan. Sunnuntain pyhittämiselle ei ole mitään tukea Raamatussa vaan se on pedon säätämä pyhäpäivä. Jumalan sinetti vastaavasti on oikean sapatin viettäminen. Teoissa usko tulee esiin ja ilman tekoja usko on kuollut kuten Raamattukin sanoo (ks. kirjoitukseni Usko ja teot) ja se mitä päivää me pyhitämme osoittaa sen mitä Jumalaa me palvomme. Eikö ole mielenkiintoista että oikean sapatin molemmin puolin on muita pyhäpäiviä. Perjantai on muslimeille jonkunlainen erityinen päivä ja sunnuntai taas on aurinkojumalan päivä. Saatana yrittää harhauttaa ihmisiä niin etteivät he vain viettäisi oikeaa sapattia jota vietetään perjantai illasta lauantai iltaan. Suosittelen lukemaan myös kirjoitukseni Sapatti jossa kerron sapatista tarkemmin. Moos.2:8-11: "Muista pyhittää lepopäivä. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi; mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen. " Sapattikäskyssä kerrotaan tarkoin minkä Jumalan päivä se on.

Ilm.13:2-4: "Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa. Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: "Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?"" Kaikki varmaan tietänevät että lohikäärme tarkoittaa Saatanaa joten sitä ei tarvitse sen kummemmin käsitellä.

Raamattu on ennustanut että pedon kuolinhaava jonka se sai vuonna 1798 tulisi parantumaan ja näin on myös käynyt. Rooman katolinen kirkko ei enää tapa kristittyjä niinkuin entisinä aikoina, mutta nyt kerron erään mielenkiintoisen asian tähän liittyen. Sinulle voi tulla yllätyksenä, mutta Islam on katolisen kirkon luomus. Asiasta voi lukea tarkemmin Petri Paavolan sivuilta täältä:
Katolinen kirkko ja Islam

Eli näin ollen myös ISIS-terrorijärjestö olisi pedon hedelmää ja ISIS teloittaa nykypäivänä paljon kristittyjä ja ristiinnaulitsee heitä aivan kuin Rooman Katolinen kirkko aikoinaan.

Sitten kerron vielä hieman laajemmasta tulkinnasta miten pedon merkin voisi ehkä myös ajatella. Ilm.13:16-18: "Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi. "

Monet ajattelevat että tuo luku 666 on jonkun tietyn ihmisen luku. Itse en usko näin. Tuossa ei puhuta että se olisi minkään tietyn ihmisen luku. Vaan ajattelen että se on ihmisen luku yleisesti ottaen. Luku 6 on epätäydellisyyden luku, ihmisen luku ja Raamattu vahvistaa asioita toistamalla ne kolme kertaa ja siitä tuo 666. Laajempi tulkintani pedon merkistä on se että jos asettaa ihmisten perinnäissäännöt Jumalan lain edelle niin se olisi pedon merkki. Kuten juuri esimerkiksi tuo että viettää sunnuntai pyhäpäivää sapatin sijaan. Fariseukset asettivat kaikenlaiset ihmisten perinnäissäännöt Jumalan lain edelle vaikka ne olivat ristiriidassa Jumalan lain kanssa. Matt.5:20: "Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan."

Ilm.14:9: "Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: "Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä," Sunnuntain pyhittäminen sapatin sijaan on juuri sitä pedon kumartamista että teemme kuten peto tahtoo emmekä kuten Jumala tahtoisi meidän tekevän.

Ilm.19:20: "Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa." Olen kuullut tulkinnan jonka mukaan Katoliselta kirkolta vaikutteita ottanut Luterilainen kirkko olisi tuo väärä profeetta, tähän näkemykseen en ole tarkemmin perehtynyt. Arvelisin että Luterilainen kirkko olisi pikemminkin pedon kuva josta Raamattu puhuu ja kaikki muut kirkot jotka ovat ottaneet vaikutteita petokirkolta. Luterilainen kirkko ja Katolinen kirkko on johtanut hyvin paljon ihmisiä harhaan. Arvelen, että väärä profeetta voisi olla Islam koska Muhammed väittää olevansa jumalan profeetta.

Pedon merkkiin liittyy myös tällainen jae joka voisi hieman valottaa sinulle kokonaisuutta, se tulee Raamatussa välittömästi sen jälkeen kun ensin on puhuttu pedon merkistä Ilm.14:12: "Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen."" Eli tästäkin voimme päätellä että jos uskomme Jeesukseen ja pidämme Jumalan käskyt niin emme ota pedon merkkiä. Eli pedon merkki liittyy Jumalan käskyjen rikkomiseen. Ihmisten perinnäissääntöjen asettaminen Jumalan lain yläpuolelle.

Pistän vielä vähän laajemman pätkän jotta hahmotat kokonaisuuden paremmin Ilm.14:9-12: "Näiden kahden jäljessä tuli vielä kolmas enkeli, joka kuulutti kovalla äänellä: "Se, joka kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa otsaansa tai käteensä sen merkin, joutuu yhtä lailla juomaan Jumalan vihan viiniä, joka laimentamattomana on kaadettu Jumalan vihan maljaan. Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen. Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen.""

Toivottavasti sain vähän avattua silmiäsi ja huomasit että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. On turha odottaa ettei valhe tulisi totuudeksi verhottuna. Tämä olisi hyvin tärkeää ymmärtää. Eikai valhe olisi valhe jos ei se olisi totuudeksi verhottu. Saatana on valheen isä ja Saatana vallitsee tässä maailmassa ja valheita ja pahuutta on kaikkialla. Jotkut kristityt saattavat pelätä sirua ja keskittää huomionsa siihen eivätkä ymmärrä mikä oikea pedonmerkki on. Lukemalla Raamattua vältyt harhaan ajautumiselta. Äläkä aseta ihmisten perinnäissääntöjä Jumalan lain edelle. Joillain on myös paha tapa itse päättää asioita että näin tämän täytyy mennä vaikka sana sanoisi jotain ihan muuta ja siinäkin he asettavat ihmisen säännöt Jumalan lain edelle.

Monet saattavat ajatella vaikkapa että eihän sapatin rikkominen nyt niin paha juttu ole ja että tappaminen on paljon pahempi asia mutta tässä taas tehdään ihan omia tulkintoja ihmisen mielen mukaan eikä katsota mitä sana sanoo. Raamattu sanoo selvästi että jos rikot yhdessä kohdassa olet syyllinen kaikissa kohdissa. Rikoimmepa mitä kohtaa laista tahansa me rikomme silloin Jumalaa vastaan. Tavalliselle ihmiselle varmasti on luonnotonta tappaa toista ihmistä mutta entäpä ihminen joka olisi koko ikänsä tappanut ihmisiä kaiken aikaa. Hänestä se ei varmaankaan tuntuisi kovin kummoiselta asialta. Tai esim varastaminen voi olla joillekin vastoin luontoa mutta entäpä ihminen joka on ikänsä varastellut. Hän on niin paatunut siihen ettei se tunnu enää miltään. Tällä tavoin ihmiset paatuvat synteihinsä ja heiltä katoaa synnintunto. Sama asia siinäkin jos et ole ikinä elämässäsi viettänyt sapattia niin sinusta ei varmaankaan tunnu pahalta asialta rikkoa sapattia. Tässä juuri mennään harhaan kun luotamme liiaksi omiin tuntemuksiimme ja mututuntumaan emmekä katso mitä sana sanoo asiasta.

Emme voi sokeasti seurata omia fiiliksiämme ja mielipiteitämme vastoin sitä mitä Raamattu sanoo tai menemme harhaan. Moni asia on ihmisen mielestä oikein mutta ei Jumalan mielestä. Meidän tulisi luottaa Jumalan sanaan ja pyrkiä elämään sen mukaisesti eikä vaeltaa omien tuntemuksiemme, himojemme ja mielitekojemme heiteltävinä. Viisaus ei ole sellaista joka tulisi ihmisen sisältäpäin vaan sellaista jota otamme vastaan ulkoapäin ja se vaatii nöyryyttä. Totuus ei löydy sisältämme. Jos luotamme Raamatun sijaan itseemme niin kuljemme harhaan. Emme voi alkaa itse päättämään mikä on totuus. Ihmisillä on paha taipumus etsiä semmoinen "totuus" mikä itselle kuulostaa mukavimmalta mutta tämä ei ole vilpitöntä oikean totuuden etsimistä. On aina vain yksi ainoa totuus. Totuus ei ole riippuvainen siitä mikä omasta mielestäsi on totuus.

Olen kuullut myös näkemystä että et ota pedonmerkkiä jos vilpittömästi uskot tekeväsi Jumalan tahdon mukaisesti viettäessäsi sunnuntaita sapatin sijaan vaan että otat pedon merkin vasta silloin jos tiedät että Jumalan laki käskee pyhittämään sapatin eikä ihmisten asettamaa sunnuntai pyhäpäivää mutta silti toimit vastoin Jumalan lakia ja vietät sunnuntai pyhäpäivää etkä sapattia. En osaa sanoa tähän näkemykseen mitään enkä voi lähteä tuomitsemaan ketään. Vain Jumala tietää ja osaa tuomita oikein. Raamatussa on kuitenkin aika selvästi sanottu asiat eikä kenenkään pitäisi suinpäin luottaa siihen mitä joku ihminen tai kirkko tai pastori sanoo jos ei sitä löydy Raamatusta. Silloin juuri asettaa ihmisen sanan Jumalan sanan edelle. Käsien ristiminen rukoillessa on myös hyvä esimerkki ihmisten perinnäistavoista. Raamattu ei opeta että kädet tulisi ristiä rukoillessa mutta en näe siitä mitään haittaakaan enkä näe että se olisi jotenkin ristiriidassa Raamatun kanssa joten siitä vaan. Jumala kuulee kuitenkin rukouksen olivatpa kädet ristissä tai ei.