Tässä kirjoituksessa kerron muutamista asioista jotka kertovat meille että Raamattu on totta. Job.26:7: "Tyhjyyden päälle hän on levittänyt taivaan, olemattoman varaan hän on ripustanut Maan." Jobin kirja kirjoitettiin noin 3500 vuotta sitten. Tuohon aikaan ihmisten käsitys universumista oli kaukana totuudesta. Ihmiset tuohon aikaan eivät olisi voineet edes kuvitella että Maa riippuisi avaruudessa. Nykypäivänä on yleistietoa että maa kelluu avaruudessa, mutta oliko se yleistietoa myös 3500 vuotta sitten? Ennen vuotta 1687, jolloin Isaac Newton keksi painovoimalait ja todisti, että Maa kelluu avaruudessa, ihmiset eivät uskoneet Raamatun sanohin: "olemattoman varaan hän on ripustanut Maan".

2.Piet.1:16-18: "Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan me olimme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa. Sillä hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden, kun tältä ylhäisimmältä kirkkaudelta tuli hänelle tämä ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt". Ja tämän äänen me kuulimme tulevan taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella."

Joh.7:16-17: "Jeesus vastasi heille ja sanoi: "Minun oppini ei ole minun, vaan hänen, joka on minut lähettänyt. Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani."

Jeesuksen historiallisuutta ei juuri kukaan kyseenalaista että Jeesus oli olemassa. Mutta sitä kyseenalaistetaan oliko hän se joka sanoi olevansa eli Jumalan poika. Jos hän oli Jumalan poika niin sitten väittäisin että voimme luottaa myös koko Raamattuun koska Jeesuskin käytti vanhan testamentin kirjoituksia ja usein viittasi niihin. Vanhan testamentin kirjoitukset olivat hänen aikansa Raamattu. Eli lähdetään tutkimaan oliko hän se joka sanoi olevansa. Tämän voimme selvittää tutkimalla oliko hänen ylösnousemuksensa totta. On fakta että kristinusko on olemassa ja mistä se olisi voinut syntyä jos Jeesus ei olisi oikeasti noussut kuolleista? Ihmisillä jotka todistivat Jeesuksen ylösnousemuksesta ei ollut minkäänlaista motiivia valehdella asioista ja he julistivat Jeesusta henkensä uhallakin.

Paavali Tarsolainen (entiseltä nimeltään Saul) oli aluksi yksi pahimpia kristittyjen vainoajia ellei peräti pahin mutta sitten hän kääntyikin yhdeksi kovimmista Jeesuksen julistajista kun Jeesus ilmestyi hänelle. Tämäkin puhuu vahvasti Jeesuksen ylösnousemuksen puolesta.

Ap. t.9:1-17: "Saul uhkui yhä vihaa ja murhanhimoa Herran opetuslapsia kohtaan. Hän meni ylipapin luo ja pyysi tältä Damaskoksen synagogille osoitettuja kirjeitä, jotka valtuuttaisivat hänet vangitsemaan tuolle tielle lähteneet, sekä miehet että naiset, ketkä vain käsiinsä saisi, ja tuomaan heidät Jerusalemiin. Matkalla, Saulin ollessa jo lähellä Damaskosta, taivaasta leimahti yhtäkkiä valo hänen ympärilleen. Hän kaatui maahan ja kuuli äänen sanovan: "Saul, Saul, miksi vainoat minua?" Hän kysyi: "Herra, kuka sinä olet?" Ääni vastasi: "Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat. Nouse ja mene kaupunkiin. Siellä saat kuulla, mitä sinun on tehtävä." Saulin matkatoverit seisoivat sanattomina. He kuulivat äänen mutta eivät havainneet ketään. Saul nousi maasta, mutta kun hän avasi silmänsä, hän ei nähnyt mitään. Toiset veivät hänet Damaskokseen kädestä taluttaen. Kolmeen päivään hän ei nähnyt mitään, ei syönyt eikä juonut. Damaskoksessa oli Ananias-niminen opetuslapsi. Herra puhutteli häntä näyssä: "Ananias!" "Tässä olen, Herra", hän vastasi. Herra sanoi: "Mene Suorallekadulle ja kysy Juudaksen talosta Saulia, jota kutsutaan Tarsolaiseksi. Hän rukoilee, ja näyssä hän on nähnyt, että Ananias-niminen mies tulee sisään ja panee kätensä hänen päälleen, jotta hän saisi näkönsä takaisin." Ananias vastasi: "Herra, minä olen monilta kuullut, kuinka paljon pahaa se mies on Jerusalemissa tehnyt sinun pyhillesi. Tännekin hän on tullut ylipappien valtuuttamana vangitsemaan kaikki, jotka huutavat avuksi sinun nimeäsi." Mutta Herra sanoi hänelle: "Mene, minä olen valinnut hänet aseekseni, tunnustamaan nimeäni maailman kansojen ja kuninkaiden ja myös Israelin kansan edessä. Minä tulen osoittamaan hänelle, että hän joutuu paljon kärsimään minun nimeni tähden." Ananias lähti. Hän meni sisälle taloon, pani kätensä Saulin päälle ja sanoi: "Saul, veljeni! Herra on lähettänyt minut Jeesus, joka ilmestyi sinulle, kun olit matkalla tänne. Hän lähetti minut, jotta saisit näkösi takaisin ja täyttyisit Pyhästä Hengestä." Samassa oli kuin suomut olisivat pudonneet Saulin silmistä, ja hän näki jälleen. Hän nousi jalkeille, ja hänet kastettiin. Ruokaa nautittuaan hän taas voimistui. "

Tuohon aikaan kun julistettiin Jeesuksen ylösnousemusta, monilla ihmisillä olisi ollut motiivi todistaa se valheeksi ja siihen olisi riittänyt että he olisivat hakeneet Jeesuksen ruumiin esille mutta kukaan ei pystynyt siihen koska ruumista ei ollut. Jeesuksen haudalle asetettiin sotilaita vartioimaan hautaa ettei kukaan varasta ruumista ja he vartioivat sitä henkensä uhalla koska tiesivät että heidät voidaan tappaa jos he eivät hoida tehtäviään hyvin.

Raamatussa on paljon myös tarinalle epäedullisia asioita jotka on kuitenkin kerrottu niin koska se oli totuus. Esim Jeesuksen tyhjän haudan näkivät ensimmäisenä naiset ja jos olisi haluttu valehdella niin ei naisia olisi käytetty silminnäkijöinä koska naisia ei pidetty luotettavina todistajina. Lisäksi tarinassa on myös paljon tarpeettomia yksityiskohtia jotka on kerrottu koska asiat todella tapahtuivat siten. Esim Joh.20:1-9: "Mutta viikon ensimmäisenä päivänä Maria Magdaleena meni varhain, kun vielä oli pimeä, haudalle ja näki kiven otetuksi pois haudan suulta. Niin hän riensi pois ja tuli Simon Pietarin luo ja sen toisen opetuslapsen luo, joka oli Jeesukselle rakas, ja sanoi heille: "Ovat ottaneet Herran pois haudasta, emmekä tiedä, mihin ovat hänet panneet". Niin Pietari ja se toinen opetuslapsi lähtivät ja menivät haudalle. Ja he juoksivat molemmat yhdessä; mutta se toinen opetuslapsi juoksi edellä, nopeammin kuin Pietari, ja saapui ensin haudalle. Ja kun hän kurkisti sisään, näki hän käärinliinat siellä; kuitenkaan hän ei mennyt sisälle. Niin Simon Pietarikin tuli hänen perässään ja meni sisälle hautaan ja näki käärinliinat siellä ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä. Silloin toinenkin opetuslapsi, joka ensimmäisenä oli tullut haudalle, meni sisään ja näki ja uskoi. Sillä he eivät vielä ymmärtäneet Raamattua, että hän oli kuolleista nouseva. "

Jos tarina olisi valhetta niin miksi olisi kerrottu tällaisia tarpeettomia yksityiskohtia kuten "ja näki käärinliinat siellä ja hikiliinan, joka oli ollut hänen päässään, ei pantuna yhteen käärinliinojen kanssa, vaan toiseen paikkaan erikseen kokoonkäärittynä."

Asiantuntijat ovat myös sanoneet että tällä tarinalla ei ole mitään legendoille tyypillisiä tunnuspiirteitä.

Kaiken lisäksi opetuslapset olivat aluksi masentuneita kun Jeesus oli ristiinnaulittu sillä he näkivät asiat liian maallisesta näkökulmasta eivätkä ymmärtäneet että näin täytyikin tapahtua. Mikä sitten olisi selittänyt sen että tästä ei kulunut kauankaan ku he innolla rupesivat julistamaan evankeliumia.

Kyse ei myöskään voi olla mistään harhasta koska kun Maria näki Jeesuksen ensimmäistä kertaa hän luuli tätä aluksi puutarhuriksi eikä tunnistanut häntä. Vasta pitemmän aikaa juteltuaan hänen kanssaan Maria huomasi että hän oli Jeesus. Opetuslasten lisäksi Jeesus ilmestyi yli 500 muulle ihmiselle ylösnoustuaan. Jeesus ilmestyi useita kertoja 40 päivän aikana ennen kuin hän meni taivaaseen.

Ei ole myöskään mahdollista että Jeesus ei olisikaan kuollut ristiinnaulitsemisessa vaan pyörtynyt ja sitten vironnut tajuihinsa. Ammattilaiset hoitivat Jeesuksen teloituksen ja he puhkaisivat Jeesuksen kyljenkin ja hänet oli ennen ristiinnaulitsemista jo ruoskittu henkihieveriin. Jos Jeesus olisi vain pyörtynyt ja sitten vironnut niin hän tuskin olisi ollut kovin vahvassa kunnossa herättyään ja siinä kunnossa tuskin vakuuttanut opetuslapsia että hän on noussut kuolleista.

Myös arkeologia vahvistaa Raamatun oikeaksi. Esim eräs mielenkiintoisimpia tapauksia on Sodoman ja Gomorran tapaus jotka Jumala hävitti koska niiden pahuus meni överiksi. Sodomaa ja Gomorraa pidettiin kauan pelkkänä myyttinä kunnes löydettiin 15 000 kivitaulua joissa muutamassa vahvistetaan näiden kahden kaupungin historiallisuus. Yksikään arkeologinen löytö ei ole kumonnut Raamatun luotettavuutta.

Ihmiset eivät vain usko Jeesuksen ylösnousemukseen koska he eivät omassa elämässään ole nähneet vastaavaa tapahtuvan. He sulkevat pois silminnäkijätodisteet. Miten voimme nykypäivänä väittää tietävämme paremmin 2000-vuotta vanhoista tapahtumista kuin tuohon aikaan eläneet silminnäkijät?

Joh.20:27-29: "Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen". Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!" Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!" "

Tässä on video jossa Pasi Turunen käsittelee Jeesuksen ylösnousemusta:


Sitten käsittelen vielä lyhyesti muita uskontoja. Mikseivät ne olisi totta? Selitän sinulle miksi kristinusko on ainutlaatuinen tai miksi ylipäätään on hullua edes ajatella että muut uskonnot olisivat jotenkin samalla viivalla. Otetaanpa esimerkiksi Islam ja Mormonismi. Nämä uskonnot perustuvat siihen että enkeli on ilmoittanut jollekin ihmisille asioita ja näkyjä. Koko uskonto perustuu tähän. Raamattu varoittaa meitä jo etukäteen tällaisesta näin Gal.1:6-8: "Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu."

Kaikki enkelit eivät suihkaan ole Jumalan puolella vaan osa enkeleistä lankesi kapinaan yhdessä Luciferin kanssa. Ne ovat kirottuja enkeleitä. Sitten jotkut uskonnot ovat vain pelkkiä filosofiointeja eikä niissä ole maailman luojaa. Ei missään uskonnossa ole vastaavaa kuin kristinuskossa. Jeesus kirjaimellisesti eli keskellämme ja siitä on silminnäkijähavainnot ja myös ei kristilliset historiankirjoittajat kuten Josephus ja Plinius nuorempi kertovat hänestä Raamatun ulkopuolisissa lähteissä. Molemmat kertovat kirjoituksissaan paljon samoista asioista kuin evankeliumeissa eivätkä ne ole ristiriidassa Raamatun kanssa. Jeesus ristiinnaulittiin ja hän nousi ylös kuolleista ja meni taivaaseen valmistamaan ihmisille asuinsijaa. Tällainen on aivan omaa luokkaansa jos ajatellaan että toisissa uskonnoissa enkelit ovat vain ilmoittaneet asioita ihmiselle tai jotain vastaavaa. Joh.14:1-4: ""Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta -- enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.""

1.Kor.15:17-19: "Mutta jos Kristus ei ole herätetty, niin teidän uskonne on turha, ja te olette vielä synneissänne. Ja silloinhan Kristuksessa nukkuneetkin olisivat kadotetut. Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat."

Aiheesta lisää:

Café Raamattu : Voiko Raamattuun luottaa?

Café Raamattu : Ennustettu Jeesus

Café Raamattu : Luotettava Raamattu

Café Raamattu : Harmoniaa vai ristiriitaa?

Café Raamattu : Onko Raamattu erehtymätön?

Café Raamattu : Kuinka luotettava Raamattu on?

Café Raamattu : Raamatun historiallinen erehtymättömyys

Café Raamattu : Miten säilyttää uskonsa Raamattuun?

Café Raamattu : Kymmenen syytä olla uskomatta 1/2

Café Raamattu : Kymmenen syytä olla uskomatta 2/2