Tässä kirjoituksessa kerron näkemyksestäni siitä mikä on tämän maailman idea ja mikä on Jumalan suunnitelma ja miksi maailmassa on kärsimystä ja pahuutta. Jumala käyttää tätä maailmaa eräänlaisena väliaikaisena prosessina kitkeäkseen maailmasta synnin, pahuuden ja kärsimyksen pois kertaheitolla ikuisiksi ajoiksi, puhdistaakseen maailmankaikkeuden pahuudesta niin ettei se enää toista kertaa ilmesty maailmaan. Annas kun selitän tarkemmin.

Me emme ole ainoita Jumalan luomia olentoja. Jumala on luonut myös enkelit. Jumala loi Luciferin korkea-arvoisimmaksi ylienkeliksi. Lucifer kuitenkin ylpistyi liikaa ja olisi halunnut palvontaa osakseen ja olisi halunnut olla Jumalaakin ylempänä. Lucifer aloitti kapinan Jumalaa vastaan ja sai ovelasti kapinaan myös muita enkeleitä. Tähän väliin muistutan synnin määritelmästä: synti = kapinoiminen Jumalaa vastaan eli toisin sanoen että toimit vastoin sitä miten Jumala toivoisi sinun toimivan.

Raamattu sanoo näin: Jes.14:12-15: "Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty sinä kansojen kukistaja! Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan. Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.' Mutta sinut heitettiin alas tuonelaan, pohjimmaiseen hautaan." Sekä Hes.28:12-15: "-Sinä olit täydellisistä täydellisin, täynnä viisautta, itse kauneus. Olit Eedenissä, Jumalan puutarhassa, ja sinua koristivat kalliit kivet, karneolit, topaasit ja kalsedonit, krysoliitit, onyksit, jaspikset, safiirit, turkoosit, ja smaragdit. Pukusi oli kullalla kirjailtu. Jo syntyessäsi oli kaikki valmiina. Kerubiksi minä sinut tein, sädehtiväksi vartijaenkeliksi, sinä olit pyhällä vuorella, käyskentelit välkehtivien kivien keskellä. Moitteen sijaa ei sinussa ollut siitä päivästä, jona sinut loin, siihen päivään, jolloin lankesit pahaan."

Miten sitten Jumalan hyväksi luomasta olennosta saattoi tulla paha? Jumala arvostaa valinnanvapautta eikä hän halua luomistaan olennoista robotteja jotka automaattisesti toimisivat hänen tahtonsa mukaisesti. Rakkautta ei voi pakottaa tai se ei ole silloin oikeaa rakkautta jos ei ole mahdollista valita toisin. Niinpä Jumalan oli luotava kaikille olennoille valinnanvapaus. Mahdollisuus valita elää Jumalan tahdon mukaisesti tai vastoin Jumalan tahtoa. Mahdollisuus valita hyvä tai paha. Jokaisella olennolla on oma etsikkoaikansa. Myös Saatanalla oli etsikkoaikansa ja hän valitsi pahan.

Jos Jumala luo olennon joka kykenee isoon hyvään niin se myös vastaavasti kykenee isoon pahaan. Saatana olisi kyennyt tekemään hyvin paljon hyvää mutta se valitsi pahan. Esim koira kykenee tekemään vain vähän hyvää tai vain vähän pahaa. Jos Jumala haluaa tehdä olennon joka kykenee tekemään paljon hyvää on hänen maksettava se hinta että olento voi valita myös tehdä paljon pahaa. Nyt on kuitenkin otettava huomioon että pahuus ja kärsimys ei jatku maailmassa loputtomiin vaan ainoastaan rajoitetun ajan mutta taivas on ikuinen joten tämän maailman kärsimykset on hyvin pieni hinta ikuisuudesta taivaassa. Se on aidon rakkauden hinta ja se on kannattava hinta. Jos vertaat rajallista kärsimystä rajattomaan iloon taivaassa niin kärsimyksen ja ilon suhde on ääretön. Joten ei ole epäilystäkään etteikö tuota hintaa kannattaisi maksaa.

Kun kulkee riittävän pitkään tiettyyn suuntaan ei lopulta enää kykene vaihtamaan suuntaa. Luonne ikään kuin lukkiutuu ja olento on oman luonteensa vanki. Tämän takia rikollistenkin on vaikea muuttaa tapojaan ja palata rehelliselle tielle jos he ovat rikollisen tien valinneet. Saatanallakin oli oma etsikkoaikansa ja enää se ei voi itselleen mitään koska on kapinoinut jo niin pitkään Jumalaa vastaan. Tämän elämän aikana kuitenkin voi vielä kääntää kelkkansa toiseen suuntaan ja tehdä parannuksen synneistään. Jumala tarjoaa kaikille toista tilaisuutta sillä kaikki ovat syntiä tehneet. Juuri tästä on kyse uskoon tulossa että tunnustetaan syntisyytemme, tehdään parannus synneistämme ja lähdetään seuraamaan Jeesusta. Taivaassa olevat ihmiset ovat valinneet kulkea Jumalan tahdon mukaisesti ja he toimivat niin jo ihan luonnostaan eivätkä kykenisi enää elämään toisin, se olisi vastoin heidän luontoaan. Mitä pitempään olet elänyt tietyllä tavalla sitä vahvemmin luontosi on sinussa kiinni. Ajatellaannpa sitten Jumalaa. Jumala on rakkaus ja Jumala on ollut olemassa aina joten Jumala on äärimmäinen rakkaus. Jumala ei voisi myöskään toimia vastoin luontoaan ja tehdä jotain pahaa ja itsekästä tai toimia epäoikeudenmukaisesti vaan hänen toimintansa on aina täydellisen oikeudenmukaista. Jumala on ääretön ja äärimmäinen.

Tästä maailmasta tekee pahan juuri se että täällä on pahoja ihmisiä jotka elävät vastoin Jumalan tahtoa. Jotkut ihmiset syyttävät maailman pahuudesta ja kärsimyksestä Jumalaa mutta silti he elävät vastoin Jumalan tahtoa. Syytös olisi oikeutetumpi jos kaikki eläisivät täysin Jumalan tahdon mukaisesti ja maailmassa yhä vain olisi kärsimystä. Raamattu opettaa rakastamaan vihamiehiään sekä opettaa että jos sinulla on jotain enemmän ja jollain toisella ei ole ollenkaan niin anna omastasi sille jollai ei ole. Ihmiset ovat kuitenkin itsekkäitä ja ahneita. Ihmiset joilla on rahaa yllin kyllin käyttävät sitä itsekkäästi.

Esim jos jollain on miljardi euroa rahaa, ei hän tarvitsisi kuin pienen osan siitä ja voisi viettää ihan yhtä hyvän elämän silti. Sen sijaan että nuo överirikkaat ihmiset jakaisivat apuaan köyhille he tuhlaavat sitä kaikenlaiseen turhuuteen kuten esim juovat juomia jotka maksavat esim 10 000$ pullo tai johonkin muuhun yhtä älyttömään kun eivät mitään järkevää rahoillaan keksi. Esim jos he laittaisivat tuon 10 000$ köyhille siitä olisi jo paljon iloa monelle ihmiselle mutta heille tuosta 10 000$ pullosta ei ole paljonkaan iloa verrattuna siihen miten paljon tärkeämpi se olisi köyhille. Maailma on täynnä kaikenlaista itsekästä ajattelua ja nykymaailmassa se on melko harvinaista jos haluaisikin epäitsekkäästi auttaa toisia. On sanottu että rikkaus ei tuo ihmiselle onnea mutta tuohon sanontaan on tullut päivitystä. Rikkaus ei tuo onnea sellaisille materialistisille ihmisille jotka käyttävät sitä itsekkäisiin tarkoituksiin ostaakseen itselleen kaikkea turhanpäiväistä, mutta se voi tuoda onnen semmoisille ihmisille jotka käyttävät rahojaan auttaakseen lähimmäisiään.

Miksei Jumala sitten vain tuhonnut Saatanaa heti Saatanan ryhdyttyä kapinaan? Jos Jumala olisi niin tehnyt niin osa enkeleistä olisi voinut jatkossa totella Jumalaa pelkästä pelosta eikä rakkaudesta. Kapinan henki olisi voinut yhä jäädä kytemään ja asiat olisivat jääneet epäselviksi. Saatana levitti kapinahenkeä muihin enkeleihin kyseenalaistaen Jumalan toimintaa. Jumala haluaa näyttää loppuun asti millaista kärsimystä siitä seuraa jos toimitaan vastoin hänen tahtoaan ja ettei kenellekään jäisi mitään epäselväksi ja ettei kukaan enää alkaisi uudelleen kyseenalaistamaan hänen toimintaansa ja ryhtyisi kapinaan. Jumala tuhoaa kaikki kapinalliset vasta lopussa, niin kapinalliset ihmiset kuin kapinalliset enkelitkin Saatana mukaan lukien. Näin lopputuloksena on se että maailmassa on ainoastaan Jumalan tahdon mukaisesti eläviä olentoja ja kaikki vapaasta tahdostaan. Taivas ei olisi taivas vaan helvetti jos sinne pääsisi myös olentoja jotka eläisivät vastoin Jumalan tahtoa ja levittäisivät kapinahenkeään eli syntiä. Eräässä laulussakin lauletaan "Mutta tiedäthän, ei syntiä taivaaseen voi viedä kenkään mukanaan."

Miksi Jumala sitten on luonut enkelit ja ihmiset? Hän haluaa seuraa. Hän etsii ystäviä joiden kanssa viettää ikuisuus. Jumala on rakkaus ja hän myös tahtoo luoda olentoja joille osoittaa rakkauttaan. Tässä kohtaa täytyy myös muistaa että lapsiaan rakastava isä kurittaa niitä. Se ei ole rakkautta jos vanhemmat eivät aseta lapsilleen mitään rajoja. Jos vanhemmat eivät asettaisi lapsilleen rajoituksia he luultavasti söisivät jatkuvasti makeisia eivätkä ikinä menisi kouluun eivätkä ymmärtäisi että semmoinen elämä on heille tuhoisaa. Sama pätee myös siinä miten Jumala kohtelee ihmisiä. Ihmisen mielestä moni tie on oikea eikä ihminen usein itse näe mikä on hänelle itselleen hyväksi vaan elää itselleen tuhoisalla tavalla. Me olemme kaikki Jumalan lapsia. Raamattu on ikään kuin valmistajan käyttöohjeet ihmiselle, elämän käyttöohjeet. Kuten laitteillakin on ohjeet miten niitä käytetään ettei synny liikaa kitkaa jne.

Onhan kaikissa peleissäkin omat sääntönsä. Mitä siitä tulisi jos yrittäisimme pelata esim Afrikan tähteä tai vaikka shakkia ilman minkäänlaisia sääntöjä niin että jokainen pelaaja saisi itse määrittää omat sääntönsä ja pelin tarkoituksen. Jos elämään suhtauduttaisiin tällä tavalla niin ei se olisi mitään oikeaa elämää vaan elämöintiä. Jokainen elämöisi vain itsekkäiden himojensa ja mielitekojensa vieminä. Mutta kun elämässä on järkevät sääntönsä joita kaikki noudattavat niin siitä tulee paljon mielekkäämpää. No mitäs jos Afrikan tähdessä osa pelaajista pelaisi sääntöjen mukaan ja osa pelaisi omilla säännöillään. Ei sekään olisi mielekästä kenellekään. Vaikka itsekkäät pelaajat miten sanoisivat että heidän avarammat ja löysemmät sääntönsä ovat paremmat. Jumala tahtoo kerätä valtakuntaansa vain semmoiset ihmiset jotka tekevät hänen tahtonsa. Matt.7:21: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon." Eli toisin sanoen ei riitä että nimität itseäsi kristityksi ja elät silti tieten tahtoen vastoin Jumalan tahtoa yrittämättä edes tehdä parannusta synneistäsi. Ei Jumala halua valtakuntaansa semmoisia jotka elävät kapinoiden häntä vastaan.