Nyt yritän kertoa koko maailmankaikkeuden juonen lyhyesti ja yksinkertaisesti. Noin 6000 vuotta sitten Jumala loi maailman ja ihmisen. Saatat ihmetellä tuota kuuttatuhatta vuotta sillä nykyään maailman väitetään olevan miljardien vuosien ikäinen, mutta ei takerruta siihen nyt. Palaan asiaan myöhemmin. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Ensimmäinen mies oli Aadam ja ensimmäinen nainen oli Eeva. Aadam ja Eeva asuivat aluksi Eedenin paratiisissa jossa oli täydelliset olosuhteet ihmiselle. Siellä ei tarvinnut tehdä töitä ruokansa eteen vaan ruokaa oli jatkuvasti käsien ulottuvilla. Ihminen ei myöskään tarvinnut minkäänlaista asuntoa itselleen sillä olosuhteet olivat niin ihanteelliset. Ilman lämpötila oli optimaalinen ja vettä ei satanut ikinä vaan vedenkiertojärjestelmä toimi toisella tavoin kuin nykyään. Usva nousi maasta ja antoi kasteen kasveille. Tuohon aikaan ilmanpaine oli paljon korkeampi ja ilman happipitoisuus isompi. Ilma oli paljon paksumpaa. Ennen ihmistä Jumala oli jo luonut enkelit joista Lucifer oli yksi. Lucifer oli langennut syntiin eli kapinaan Jumalaa vastaan.

Jumala sanoi Aadamille ja Eevalle että he saisivat syödä kaikista muista paratiisin puista paitsi yhdestä, hyvän- ja pahantiedon puusta. Tällä Jumala halusi testata heitä olisivatko he hänelle kuuliaisia ja eläisivät hänen tahtonsa mukaisesti. Puun hedelmissä itsessään ei ollut mitään ihmeellistä. Käyttäen käärmettä välikappaleena Saatana kyseenalaisti Eevalle Jumalan tarkoitusperät hänen kieltäessään syömisen hyvän- ja pahantiedonpuusta.

Näin sanotaan Raamatussa 1. Moos.3:1-8: "Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: 'Onko Jumala todella sanonut: 'Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta'?' Nainen vastasi käärmeelle: 'Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä. Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: 'Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi'' Silloin käärme sanoi naiselle: 'Ei, ette te kuole. Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan.' Nainen näki nyt, että puun hedelmät olivat hyviä syödä ja että se oli kaunis katsella ja houkutteleva, koska se antoi ymmärrystä. Hän otti siitä hedelmän ja söi ja antoi myös miehelleen, joka oli hänen kanssaan, ja mieskin söi. Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. He sitoivat yhteen viikunanlehtiä ja kietoivat ne vyötärölleen. Kun iltapäivä viileni, he kuulivat Jumalan kävelevän puutarhassa. Silloin mies ja nainen menivät Jumalaa piiloon puutarhan puiden sekaan.

Nykyäänkin ihmisillä on taipumusta kieltää syntisyyttään. Heillä on tapana kyseenalaistaa tiettyjen asioiden synnillisyyttä kuten Saatana sanoessaan "Onko Jumala todella sanonut". He eivät miellä tiettyjä asioita synniksi. Jos eivät halua lopettaa jonkun synnin tekemistä he tahtovat ajatella että eikai Jumala tätä ole kieltänyt, eikai tämä ole syntiä. Synnin määritelmähän siis oli kapinoiminen Jumalaa vastaan eli toimiminen toisin kuin Jumala tahtoisi meidän toimivan. Sanoessaan "Ei, ette te kuole" Saatana sanoi maailman ensimmäisen valheen. Saatana on valheen isä, valheen mestari. Vielä nykyäänkin on olemassa harhaoppeja siitä että ihmisellä olisi luonnostaan kuolematon sielu. Ihmiset saattavat uskoa kaikenlaisiin kummituksiin ja henkijuttuihin. Sielu ja ruumis ovat kuitenkin yksi ja sama asia vähän eri kulmista tarkasteltuna vain. Ei voi olla olemassa pelkkää sielua ilman ruumista. Se on yhtä hullu ajatus kuin että jos hakkaisit tietokoneesi palasiksi ja polttaisit sen ja väittäisit että tietokoneesi sielu jatkaisi yhä toimintaansa. Tietokoneen valmistaja voi kuitenkin koota uudelleen täysin samanlaisen tietokoneen.

Ihmisen sisässä ei ole mitään haamumaista sielua vaan sielu olet sinä itse. Ku katsot peiliin näet sielusi. Käsite sielu ymmärretään usein aivan väärin ja siitä on tehty jonkinlainen maaginen ja yliluonnollinen käsite. Jumalalla on kaikista ihmisistä varmuuskopiot kuten sinullakin voi olla jostain tietokoneohjelmasta varmuuskopio CD-levyllä mutta CD-levyllä ollessaan ohjelma ei ole käynnissä tietokoneella. Raamattu opettaa että kuolemassa ihminen ei tiedä mitään. Kuolema on ikään kuin uni. Ihmistä ei silloin ole missään muualla kuin varmuuskopiona Jumalalla ja kuollut ihminen ei itsestään herää ennen kuin Jumala hänet luo taas uudelleen. Eli voisi sanoa että ihmisen sielu on Jumalan hallussa samalla tavoin kuin sinullakin voi olla CD-levyllä hallussasi jokin ohjelma ja voit itse päättää milloin herätät ohjelman henkiin asentamalla sen koneellesi.

Kuten Aadam ja Eevakin tehtyään syntiä piiloutuivat Jumalalta niin samalla tavoin syntiset ihmiset nykyäänkin piiloutuvat Jumalalta. He piiloutuvat Jumalalta kaikenlaisten keksittyjen tarinoiden turviin ja uskottelevat itselleen ja toisilleen ettei Jumalaa olekaan. He rakastavat syntisiä tapojaan niin kovasti etteivät tahtoisi millään luopua niistä ja pelkäävät ajatusta Jumalasta jolle he ovat tilivelvollisia teoistaan ja että jos he eivät onnistuisikaan kieltämään itseltään Jumalan olemassaoloa niin heidän olisi vaikeampi jatkaa syntistä elämäänsä. Ateistina oleminen oli paljon vaikeampaa ennen kui oli keksitty vaihtoehtoisia selityksiä asioille mutta siitä kerron lisää myöhemmin, nyt koitan pysyä pääaiheessa ettei tämä kirjoitus paisuisi turhan isoksi.

Aadamin ja Eevan rikottua Jumalan käskyä vastaan Jumala karkoitti heidät Eedenistä ja kirosi maan. Ennen syntiinlankeemusta eläimetkin olivat aivan toisenlaisia. Ne olivat kasvissyöjiä kaikki. Kuolemakin oli täysin vieras käsite maailmassa ennen kuin syntiinlankeemus tapahtui. Karkottaessaan Aadamin ja Eevan Eedenistä Jumala antoi heille myös lupauksen että heidän jälkeläisensä tulisi polkemaan rikki käärmeen pään ja käärme olisi pistävä häntä kantapäähän. Tällä Jumala viittasi Jeesuksen sovitustyöhön kun hänet ristiinnaulittiin Golgatalla noin 4000 vuotta myöhemmin. Jeesus sovitti maailman Jumalan kanssa ja samalla maailman pahuus satutti Jeesusta. Kirjaimellisesti pisti häntä kantapäähän sillä ristiinnaulitessa lyödään naulat kantapäiden läpi.

Aadamille ja Eevalle syntyi Kain ja Abel. Kainista tuli maailman ensimmäinen murhaaja sillä hän murhasi veljensä Abelin. Aadamille ja Eevalle syntyi myös muita lapsia ja ihmiset lisääntyivät. Myös pahuus maan päällä lisääntyi. Lopulta kaikki ihmiset lukuunottamatta Nooaa ja hänen kahdeksanhenkistä perhettään elivät Jumalan tahdon vastaisesti ja heidän ajatuksensa ja pyrkimyksensä olivat kauttaaltaan pahat. Niinpä Jumala hävitti vedenpaisumuksella kaikki ihmiset ja eläimet maan päältä lukuun ottamatta Nooaa ja hänen perhettään sekä eläimiä jotka Jumala oli käskenyt Nooan ottaa arkkiin. Tätäkin aihetta käsittelen myöhemmin tarkemmin mutta en ala tässä sitä käymään vielä perinpohjaisesti läpi saadakseni tiivistetymmin kerrottua maailman historian tärkeimmät juonenkäänteet. Vedenpaisumus tuli suurin piirtein 1646 vuotta luomisesta laskettuna. Nooa oli tuolloin 600-vuotias. Häneltä oli mennyt 120 vuotta arkin rakentamiseen. Tuohon aikaan ihmiset elivät vielä huomattavasti pitkäikäisemmiksi kuin nykyään, usein päälle 900-vuotiaiksi. Nooan aikoihin Jumala kuitenkin lyhensi ihmisen eliniän maksimissaan 120 vuoteen ja vedenpaisumuksen jälkeen ihmisten elinikä alkoi radikaalisti tippua.

Ohessa on kaavio josta näkee kuinka ihmisten elinikä alkoi tippua. Pystysuora viiva on vedenpaisumus.

Saatat ehkä ihmetellä ihmisten pitkäikäisyyttä tuohon aikaan mutta koitapa avartaa hieman ajatteluasi oman aikasi ja elämäsi ulkopuolelle. Etkai voi olettaa että elämä olisi aina kulkenut samalla tavalla kuin sinun elinaikanasi? Tässä on kyse taas asioista joista on tullut meille vain niin arkipäivää ja tavallisia ettemme osaa enää ajatella toisin, että joskus asiat eivät olekaan olleet niin kuin nykypäivänä. Ja voitko kuvitella että kristittyjä vielä haukutaan ahdasmielisiksi. Lisäksi myös kaikenlaiset näkemykset joita meille on syötetty koko ikämme joka suunnasta vaikuttavat ajatteluumme mutta yritä sulkea entiset ajattelukaavasi pois. Välillä sinun voi olla edes vaikea tunnistaa jotain ennakkoasennettasi johonkin asiaan. Yritä analysoida ajatuksen juoksuasi tarkemmin ja analysoida mihin asioihin jokin tekemäsi tulkinta tai päätelmä perustuu. Älä ajattele ahtaasti vain oman elämäsi havaintojen perusteella koska se on hyvin rajallinen. Vaikka maailmassa on miljardeja ihmisiä niin näinä aikoina ei ole koskaan elossa ihmistä joka olisi ollut elossa yli 120 vuotta sitten joten keneltäkään elossa olevalta ihmiseltä et voi kysyä hänen kokemustaan sitä varhaisemmista ajoista. Meidän tulee luottaa ihmisiin jotka aikoinaan kirjasivat maailman historiaa ylös. En näe mitään motiivia miksi he olisivat valehdelleet tämmöisissä asioissa.

Monilla ihmisillä ennakkoasenteet perustuvat siihen että heillä on käsitykset evoluutiosta ja miljardeja vuosia vanhasta maailmasta pinttyneet niin syvälle että heidän on vaikea ajatella ilman että ne vaikuttaisivat heidän ajatteluunsa tämmöisissä asioissa. Yritä kuitenkin sulkea ne pois ja hahmottaa mitkä asiat ajattelussasi perustuvat niihin. Perustelen myöhemmin lisää siitä miksi en ole evoluutioteorian tai miljardien vuosien kannalla. Välillä tekee hyvää vain istua ja rauhassa miettiä asioita. Myös tehdessäsi yksin kävelylenkkejä on hyvää aikaa pohtia asioita. Tai nukkumaan mennessäsi voi myös olla sopiva hetki ennen kuin saat unta. Ihmiset eivät useinkaan hidasta tahtia hiljentyäkseen ajattelemaan asioita vaan heillä on jatkuva kiire.

Ennen vedenpaisumusta olosuhteet maan päällä olivat täysin erilaiset kuin nykyään. Oli vain yksi iso trooppinen alkumanner ja olosuhteet olivat elämälle paljon suotuisammat. Lisäksi luomisesta oli kulunut paljon vähemmän aikaa ja ihminen ei ollut ehtinyt vielä rappeutua niin paljon. Olen myös kuullut esityksen että nykyinen ihmisen lyhyempi elinikä johtuisi parista geenivirheestä. Toisin kuin evoluutio väittää ihminen kulkee jatkuvasti kohti sukupuuttoa geenivirheiden lisääntyessä sukupolvi toisensa jälkeen. Tähän asiaan palaan myös vielä myöhemmin.

Sitten Jeesukseen. Jeesuksen historiallisuutta ei kukaan kiistä. Kiistan aihe on pikemminkin oliko Jeesus se joka hän väitti olevansa eli Jumalan poika.

Raamatussa on Jeesuksen sukuluettelo Jeesuksesta aina Aadamiin ja Jumalaan asti. Luuk.3:23-38: "Jeesus oli noin kolmenkymmenen vuoden ikäinen aloittaessaan työnsä. Hän oli -- näin luultiin -- Joosefin poika. Joosefin isä oli Eeli, tämän isä Mattat, tämän Leevi, tämän Melki, tämän Jannai, tämän Joosef, tämän Mattitja, tämän Amos, tämän Nahum, tämän Hesli, tämän Naggai, tämän Mahat, tämän Mattitja, tämän Simei, tämän Josek, tämän Joda, tämän Johanan, tämän Resa, tämän Serubbabel, tämän Sealtiel, tämän Ner, tämän Melki, tämän Addi, tämän Kosam, tämän Elmadam, tämän Er, tämän Joosua, tämän Elieser, tämän Jorim, tämän Mattat, tämän Leevi, tämän Simeon, tämän Juuda, tämän Joosef, tämän Jonam, tämän Eljakim, tämän Melea, tämän Menna, tämän Mattata, tämän Natan, tämän Daavid, tämän Iisai, tämän Obed, tämän Boas, tämän Salma, tämän Nahson, tämän Amminadab, tämän Admin, tämän Arni, tämän Hesron, tämän Peres, tämän Juuda, tämän Jaakob, tämän Iisak, tämän Abraham, tämän Terah, tämän Nahor, tämän Serug, tämän Reu, tämän Peleg, tämän Eber, tämän Salma, tämän Kenan, tämän Arpaksad, tämän Seem, tämän Nooa, tämän Lemek, tämän Metuselah, tämän Henok, tämän Jered, tämän Mahalalel, tämän Kenan, tämän Enos, tämän Set, tämän Aadam, tämän Jumala."

Tällä halutaan varmastikin osoittaa että kaikki nämä ihmiset todella ovat eläneet eikä välissä ole mitään keksittyjä hahmoja. Tämä on myös ristiriidassa nykyisten uskomusten kanssa siitä että maailman ikä olisi miljardeja vuosia. Tuosta sukuluettelosta ymmärrämme että kyse on pikemminkin tuhansista kuin miljardeista vuosista. Jotkut kristityt saattavat ajatella että tarina Aadamista ja Eevasta olisi vain jonkunlainen symbolinen tarina eikä kirjaimellinen. Jos näin olisi niin sehän vesittäisi pohjan koko kristinuskolta sillä mitään todellista syntiinlankeamista ei olisi tapahtunut ja Jeesuksen sovitustyöltäkin putotaisi pohja. Jumala loi maailman kirjaimellisesti kuudessa päivässä ja siitä on noin kuusituhatta vuotta. Vedenpaisumus oli myös todellinen tapahtuma historiassa. Ei ole mitään syytä tehdä minkäänlaista kompromissia maailmallisten näkemysten kanssa ja yrittää sovittaa yhteen Raamatun kertomusta maailman historiasta ja evoluutio-oppia miljardeine vuosineen, paneudun noihin aiheisiin tulevissa kirjoituksissani syvällisemmin.

Jeesus syntyin noin vuonna 5 ennen ajanlaskun alkua. Toimintansa hän aloitti 30-vuotiaana ja hänet ristiinnaulittiin kolme vuotta myöhemmin. Jeesus ei ainoastaan tullut sovittamaan maailmaa Jumalan kanssa vaan hän myös opetti ihmisiä. Jeesuksen opetuksista kerron tarkemmin toisessa kirjoituksessa. Nyt pyrin vain kertomaan tapahtumat mutta en syvenny vielä niiden todisteluun tässä kirjoituksessani. Jeesus nousi ylös kuolleista kolmantena päivänä ristiinnaulitsemisesta. Hänet ristiinnaulittiin perjantaina, hän lepäsi haudassaan kuolleena sapatin ja nousi ylös sunnuntaina. Ylösnousemisensa jälkeen Jeesus ilmestyi 40 päivän aikana useita kertoja opetuslapsilleen ja yli 500 ihmiselle. Sitten hän nousi taivaaseen, mutta hän on tulossa vielä takaisin, eikä hänen toiseen tulemiseensa ole enää pitkää aikaa mutta tähän paneudun myöhemmin lisää. Raamatussa on Jeesuksen toista tulemista koskevia ennustuksia enemmän kuin hänen ensimmäisestä tulemisestaan maailmaan. Tällä kertaa hän ei kuitenkaa tule kuten ensimmäisellä kerralla.

Raamattu sanoo näin Ap. t. 1:9-11: "Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän." Sekä Tess.4:16 "Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;" ja Ilm.19:11-16: "Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana. Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen. Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra". "

Jeesuksen toinen tuleminen on koko maailman historian loppuhuipentuma. Kuten millä tahansa tarinalla on loppuhuipentumansa niin myös meidänkin tarinallamme paitsi että meidän tarinamme on todellisuutta. Jeesuksen tullessa Jeesukseen uskovana kuolleet herätetään henkiin ja he yhdessä elossa olevien Jeesukseen uskovien kanssa temmataan ylös Jeesusta vastaan ja viedään uuteen Jerusalemiin. Maahan jääneet Jumalattomat ihmiset tuhotaan ja maa autioituu tuhanneksi vuodeksi. Seuraa tuhatvuotinen valtakunta uudessa Jerusalemissa jonka jälkeen on toinen ylösnousemus jossa Jumalattomat ihmiset herätetään tuomiolle ja heitetään helvettiin. Sitten uusi Jerusalem lasketaan uuteen maahan jossa kaikki on taas täydellistä vähän kuten Eedenissä aikoinaan. Ja niin he elävät onnellisina ikuisesti paratiisissa yhdessä Jumalan kanssa.

Kun Jeesus tulee niin toivon että olisit silloin oikealla puolella. Tässä asiassa ei ole puolueettomia. Jokaisen on valittava puolensa tässä ajassa kummalla puolella haluavat olla Jeesuksen palatessa. Saatanan puolella vaiko Jeesuksen. Saatana ei pysty suoraan satuttamaan Jumalaa mutta voi satuttaa Jumalaa ainoastaan satuttamalla ihmisiä joita Jumala rakastaa ja saamalla heidät kapinoimaan Jumalaa vastaan. Jumala ei toivoisi kenenkään joutuvan kadotukseen ja suree jokaista ihmistä joka sinne menee mutta hän ei voi pakottaa ketään. Jokainen voi itse päättää onko hänen puolellaan vai häntä vastaan.

Saatana yrittää antaa koko ajan ihmisille vääristettyä kuvaa Jumalasta ja uskotella olevansa heidän puolellaan. Saatana yrittää antaa Jumalasta kuvan että hän olisi ankara, vihainen ja kaukainen. Jumala ei ole mitään näistä vaan hän on äärimmäinen rakkaus. Jeesuksen tulemiseen ei ole pitkälti aikaa mutta armonaikaa on yhä jäljellä ja Jumala tarjoaa vielä kaikille tilaisuutta kääntyä. Jonain päivänä aika loppuu ja kääntyminen ei ole enää mahdollista. Kukaan ei tiedä minä päivänä Jeesus palaa ja sitä suuremmalla syyllä ei kannata leikitellä tämmöisillä asioilla ja suhtautua näihin löysästi. On kyse sinun ikuisuudestasi, ei ainoastaan seitsemästä- tai kahdeksastakymmenestä vuodesta maan päällä. Eikö olisi surullista jos joutuisit ikuiseen kadotukseen ja lopulta kukaan ei enää muistaisi että sinua on ollut ikinä olemassakaan. Koskaan et voi tietää minä hetkenä kuolet tai milloin Jeesus tulee.

Raamattu sanoo näin: Matt.24:36-44: "Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä. Niin kuin kävi Nooan päivinä, niin on käyvä silloinkin, kun Ihmisen Poika tulee. Vedenpaisumuksen edellä ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin. Kukaan ei aavistanut mitään, ennen kuin tulva tuli ja vei heidät kaikki mennessään. Samoin käy, kun Ihmisen Poika tulee. Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa viljaa: toinen otetaan, toinen jätetään. "Valvokaa siis, sillä te ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee. Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, mihin aikaan yöstä varas tulee, hän valvoisi eikä antaisi murtautua taloonsa. Olkaa siis tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista."

Painotan tuota kohtaa "sitä päivää ja hetkeä". Eli emme voi tietää tarkkaa päivää ja hetkeä mutta voimme suurinpiirtein tietää milloin tuo hetki on lähellä. Uskon vahvasti että olemme viimeinen sukupolvi maan päällä. Perustelen myöhemmissä kirjoituksissani tuota asiaa tarkemmin. Nykypäivänä on olemassa paljon ihmisiä jotka pilkkaavat kristittyjä ja heidän uskoaan Jeesuksen tulemisesta. Raamattu sanoo heistä näin: 2. Piet. 3::3-7: "Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta." Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen. Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään."

Jeesus vertaa tulemistaan edeltäviä aikoja Nooan aikaan Luuk.17:26-30: "Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä: he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki. Niin myös, samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat, mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki, samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy. "

Raamattu sanoo lopunajoista myös näin 2. Tim.3:1-5: " Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta."

Meidän aikamme muistuttaa Nooan päiviä. Monikaan ihminen ei varmasti osaa odottaa tulevaa tuhoa vaan elevät ikään kuin maailma jatkuisi tämmöisenä loputtomiin. Jeesus kyllä tulee takaisin ajallaan mutta Jumala toivoisi että mahdollisimman moni ehtisi pelastua. Se on ainoa syy mikä Jeesuksen toista tulemista vielä pidättelee. Arvelen että Jumala valitsee optimaalisimman hetken jonka jälkeen ei olisi enää järkeä pitkittää tuota hetkeä yhtään pitemmälle.

Tässä oli maailman juoni hyvin lyhyesti kerrottuna ja monia vaiheita pois jätettynä mutta oleellisimmat kohdat tulivat kyllä esiin. Tarkemmin voit tutustua juoneen Raamatusta ja esim kirjasarjasta nimeltä Ikuisia kertomuksia saat selvän kuvan juonesta. Tuo kirjasarja on pääasiassa lapsille mutta sopii loistavasti myös aikuisille. Jos et löydä tuota kirjasarjaa mistään niin ainakin TV7 sivuilta se löytyy arkistosta täältä:

Ikuisia kertomuksia