Tässä kirjoituksessa syvennyn käsittelemään Jeesuksen toista tulemista. Jeesuksen toisesta tulemisesta Raamatussa puhutaan enemmän kuin ensimmäisestä tulemisesta. Jeesuksen toinen tuleminen on historiamme huipentuma.

On olemassa erä näkemys jonka mukaan Jeesus tulisi ennen vuotta 2028. Pidän tuota näkemystä hyvin paljon mahdollisena. Katsotaanpa tarkemmin mihin tuo näkemys perustuu. Se perustuu Jeesuksen omiin sanoihin. Mark. 13:28-30: "Mutta oppikaa viikunapuusta vertaus: Kun sen oksa jo on tuore ja lehdet puhkeavat, niin te tiedätte, että kesä on lähellä. Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin nämä kaikki tapahtuvat." Nyt kerron erään tulkinnan tästä kohdasta. Pidän tätä tulkintaa hyvin mahdollisena ja ainakaan en ole mitään toisenlaista tulkintaa tälle kuullut ja jotainhan Jeesus noilla sanoillaan tarkoitti, tuskin vain lämpimikseen puheli niitä näitä. Huomaa avainkohdat "oppikaa vertaus, tietäkää". Viikunapuulla tarkoitetaan Israelin kansaa. Israel itsenäistyi vastoin kaikkia odotuksia vuonna 1948. Tätä tarkoitti viikunapuun lehtien puhkeaminen. Tästä voidaan vetää tulkinta että vuonna 1948 syntynyt sukupolvi ei katoa ennen kuin Jeesus palaa. Raamattu määrittää sukupolven iäksi 70 tai 80 vuotta ja tähän perustuu että Jeesus tulisi ennen vuotta 2028.

Tarkkaa aikaa ei kuitenkaan kukaan voi tietää milloin Jeesus palaa. Mark.13:32-37: "Mutta siitä päivästä tai hetkestä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa, eikä myöskään Poika, vaan ainoastaan Isä. Olkaa varuillanne, valvokaa ja rukoilkaa, sillä ette tiedä, milloin se aika tulee. On niinkuin muille maille matkustaneen miehen: kun hän jätti talonsa ja antoi palvelijoilleen vallan, kullekin oman tehtävänsä, käski hän myös ovenvartijan valvoa. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, milloin talon herra tulee, iltamyöhälläkö vai yösydännä vai kukonlaulun aikaan vai varhain aamulla, ettei hän, äkkiarvaamatta tullessaan, tapaisi teitä nukkumasta. Mutta minkä minä teille sanon, sen minä sanon kaikille: valvokaa."" Huomaa että tässä puhutaan kuitenkin vain että siitä "päivästä ja hetkestä" ei tiedä kukaan mutta voimme kuitenkin suurin piirtein arvioida milloin aika on lähellä. Ilm.3:3: "Muista siis, mitä olet saanut ja kuullut, ja ota siitä vaari ja tee parannus. Jos et valvo, niin minä tulen kuin varas, etkä sinä tiedä, millä hetkellä minä sinun päällesi tulen. "

Sitten kerron yhdestä asiasta joka Raamatusta usein tulkitaan väärin, huonon käännöksen takia. Ilm.22:7: "Ja katso, minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa tämän kirjan ennustuksen sanoista vaarin!" Tuohon kohtaan monet tarkertuvat sillä parituhatta vuotta ei ole kovin pian. Tuo pian sana on kuitenkin suomennettu vähän kehnosti. Tuo pitäisi olla käännetty pikemminkin "minä tulen äkisti" eli siinä halutaan korostaa Jeesuksen tulemisen äkillisyyttä ja yllätyksellisyyttä. Kukaan ei aavista millä hetkellä hän tulee.

Jeesus puhuu lopun ajoista myös näin: Mark.13:7-8: "Ja kun te kuulette sotien melskettä ja sanomia sodista, älkää peljästykö. Näin täytyy tapahtua, mutta se ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee maanjäristyksiä monin paikoin, tulee nälänhätää. Tämä on synnytystuskien alkua. " Nykyäänhän kuulemme erityisen paljon sanomia sodista tiedotusvälineiden ansiosta. Ikään kuin Jeesus olisi ennustanut nykyiset tiedotusvälineet tuossa.

Matt.24.9-14: "Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden. Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan. Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta. Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus. Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu. Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu. "

Tuo "laittomuus pääsee valtaan" kuvaa erittäin hyvin nykypäivän tilannetta. Jumalan lakia poljetaan nykyään varmasti enemmän kuin koskaan ja jopa monet kristityt eivät noudata lakia ja jopa saattavat opettaa ettei lakia tarvitse noudattaa tai ainakaan sapattikäskyä. Tuossa kerrotaan myös että evankeliumi saarnataan kaikkialle maailmaan ja sitten tulee loppu. Tällä hetkellä evankeliumi on levinnyt jo hyvin laajalle mutta vielä on maailmassa joitain paikkoja jonne evankeliumi ei ole levinnyt. On myös muita asioita jotka viittaavat Jeesuksen toisen tulemisen olevan ihan oven takana mutta en käsittele niitä nyt tässä.

Tuohon laittomuuteen liittyen vielä tällainen Jeesuksen varoitus Matt.5:7-9: "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa. "

Jeesus varoittaa poistamasta yhtäkään kymmenistä käskyistä edes pienintä ja siten opettamaan. Jeesus myös kehoitti noudattamaan käskyjä ja opettamaan muitakin noudattamaan niitä. Nykypäivänä kuitenkin monet kristityt eivät noudata käskyjä ja perustelevat tätä mitä omituisemmilla selityksillä. Ja mikä pahinta he opettavat myös toisille ettei käskyjä tarvitse pitää. Ja jos ei muita käskyjä niin viimeistään sapattikäskyä ei noudateta. Jeesus ei turhan takia varoitellut ettei yhtäkään käskyä saa jättää noudattamatta. Älä yritä selitellä miksei sapattia pitäisi noudattaa sillä se on valhetta. Älä ole valheenpaljoja äläkä laittomuudentekijä. Jos et noudata käskyjä, olet yhä kapinallinen. Jumalaa rakastava ihminen haluaa elää hänen lakinsa mukaan. Jotkut jopa sanovat Jumalan lakia taakaksi mutta Raamattu varoittaa kutsumasta Jumalan lakia tai edes sapattikäskyä taakaksi. Jumalan laki vapauttaa. Jumalan laki on rakkauden laki. 1.Tim.1:5: "Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta. " Joh.14:15: "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni."

Jaak.2:10: "Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin." Raamattu opettaa näin mutta kuitenkin jotkut saattavat opettaa esimerkiksi että onhan se paljon pahempi asia tappaa joku kuin jättää noudattamatta sapattia. Näin ei kuitenkaan pitäisi mennä oman mielen mukaisesti päättämään asioita ja laittamaan sanoja Jumalan suuhun jos hän ei näin ole sanonut sanassaan. Tuohon juuri monet sortuvat että he oman mielensä mukaisesti päättävät että "näin tän täytyy mennä" eivätkä katso mitä sana sanoo asiasta. Emme voi vain oman mielemme mukaisesti päättää että tämä on nyt näin. Raamattu opettaa selvästi että jos rikot lakia yhdessä kohtaa olet syypää kaikissa kohdissa.

Noniin, nyt olisi käsitelty hieman Jeesuksen tulemisen ajankohtaa. Sitten mennään itse Jeesuksen tulemiseen. Ap. t. 1:9-11: "Kun hän oli tämän sanonut, kohotettiin hänet ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei hänet pois heidän näkyvistään. Ja kun he katselivat taivaalle hänen mennessään, niin katso, heidän tykönänsä seisoi kaksi miestä valkeissa vaatteissa; ja nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän.""

Matt.24:24-27: "Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut. Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko. Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus. "

Tässä kerrotaan että Jeesuksen toinen tuleminen on hyvin näkyvä maailmanlaajuinen tapahtuma jolta ei kukaan voi välttyä. On tärkeää tietää miten Jeesus tulee takaisin jottei mene eksytyksiin. On hyvin mahdollista että Saatana yrittää aivan historian lopussa jotain suurta viimeistä huijausta. Joten jos esim alienit laskeutuisivat maahan niin älä usko heti että kyse on siitä miltä äkkiseltään näyttää. Tai jos kirkkauden enkeli ilmestyisi tai jotain muuta. Raamattu kertoo mitä lopussa tapahtuu ja jos huomaat jonkun toisenlaisen skenaarion tapahtuvan niin ole varuillasi, kyse on suuresta eksytyksestä juuri ennen oikeaa Jeesuksen paluuta. Saatanan ei kuitenkaan anneta jäljitellä Jeesuksen paluuta sillä tavalla miten Raamatussa on kerrottu.

Ilmestyskirja kertoo Jeesuksen toisesta tulemisesta näin: Ilm.19:11-16: "Ja minä näin taivaan auenneena. Ja katso: valkoinen hevonen, ja sen selässä istuvan nimi on Uskollinen ja Totinen, ja hän tuomitsee ja sotii vanhurskaudessa. Ja hänen silmänsä olivat niinkuin tulen liekit, ja hänen päässään oli monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettuna nimi, jota ei tiedä kukaan muu kuin hän itse, ja hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla häntä kutsutaan, on Jumalan Sana. Ja häntä seurasivat ratsastaen valkoisilla hevosilla taivaan sotajoukot, puettuina valkeaan ja puhtaaseen pellavavaatteeseen. Ja hänen suustaan lähtee terävä miekka, että hän sillä löisi kansoja. Ja hän on kaitseva heitä rautaisella valtikalla, ja hän polkee kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan. Ja hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: "Kuningasten Kuningas ja herrain Herra"."

Ensimmäisessä tessalonikalaiskirjeessä puhutaan asiasta näin: 1. Tess. 4:13-18: "Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla."

Yhteenvetona siis voimme todeta Jeesuksen tulemisesta että se on aivan lähellä. Emme voi tietää mikä päivä on viimeinen. Oma henkilökohtainen arvaukseni on että Jeesus tulee ensi vuosikymmenellä eli 2020-luvulla mutta en myöskään pidä ollenkaan mahdottomana että se tapahtuisi jo tällä vuosikymmenellä. En myöskään poissulje että se tapahtuisi myöhemmin kuin 2020-luvulla. Selvää kuitenkin on että se tapahtuu lähivuosina tai vähintäänkin lähivuosikymmeninä, siitä ei ole epäilystäkään. Lisäksi Jeesuksen tuleminen on kirjaimellinen tapahtuma sekä maailmanlaajuinen ja se koskettaa kaikkia ihmisiä. Jeesuksen tullessa häneen uskovina kuolleet herätetään henkiin ja sitten heidät yhdessä elossa olevien Jeesukseen uskovien kanssa temmataan ylös Herraa vastaan ja viedään Uuteen Jerusalemiin josta kerron myöhemmin toisessa kirjoituksessani tarkemmin. Tämän jälkeen Jumalattomat tapetaan ja maa on autiona tuhat vuotta. Tämän jälkeen Jumalattomat herätetään viimeiselle tuomiolle. Eli jotkut ihmiset eivät välttämättä kuole ollenkaan. Ne Jeesukseen uskovat jotka ovat yhä elossa hänen tullessaan hakemaan omansa pois maan päältä. Jotkut kuolevat kerran, ne Jeesukseen uskovat jotka ovat kuolleet ennen Jeesuksen tulemista. Ja Jumalattomat ihmiset kuolevat kahdesti. Olen kuullut vaarallista harhaoppia siitä että vielä Jeesuksen haettua seurakuntansa pois maan päältä olisi edelleen mahdollista pelastua. Tälle ei löydy mitään tukea Raamatusta eikä näin saisi opettaa. Tuollainen opetus voi johtaa siihen että osa ihmisiä vitkuttelee parannuksen tekemistään siihen asti kunnes saavat konkreettisia todisteita ja päättävät tehdä uskonratkaisunsa vasta sitten.